Raed Arafat:”Vaccinați-vă împotriva gripei sezoniere! Altfel, ne vom trezi cu fenomenul COVID-flu”

De Unica.ro, pe

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că apariţia unui vaccin anti-COVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia pandemică actuală și îndeamnă oamenii, în special vârstnicii, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce riscul de infectare.

Citeşte şi: Raed Arafat, îngrijorat de explozia cazurilor de COVID-19: „Situația merge spre mai rău! Populația trebuie să respecte regulile”

„Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea. Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Așa scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID-19 am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici. Cred că, în ultima perioadă, populația a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare că tot mai muți oameni vor fi mai atenți și vor respecta regulile. În acest fel, poate vom reuși să controlăm situația și să vom începe să vedem o scădere”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!