Preot, indignat că oamenii sunt deranjați de zgomotul clopotelor: „La concerte nu vă deranjează, ipocriților?”

De Unica.ro, pe

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care se declară indignat că oamenii care locuiesc în preajma bisericilor se plâng de zgomot atunci când sunt trase clopotele.

Acesta îi face “ipocriți” pe cei reclama zgomotul clopotelor.

“Clopotele trase la concerte nu vă deranjează, ipocriților?

Sistematic, se găsește câte unul să reclame că-l deranjează clopotul sau slujba bisericii lângă care el și-a luat apartament (n-a observat când a cumpărat).

Acu, vreo 4 zile avem concerte la Poarta 1. Deja aud probele din catedrală și din micul nostru studio de radio.

Și mă întreb: pe ipocriții deranjați de clopotele bisericii nu-i deranjează clopotele din concerte? Sau ei urlă așa de tare lângă scenă, cu mâîinile în aer, că nu mai se aud nici pe ei…” – este mesajul lui Tănăsescu.

Așa cum era de așteptat, reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Internauții au încercat să-i explice preotului că, în realitate, lucrurile nu stau așa cum consideră el.

Citeşte şi: O suceveancă i-a cerut unui preot un „program de rugăciuni” pentru a-și găsi un soț. Ce i-a răspuns acesta

“Concertele au o periodicitate mult mai mare/o frecvență mult mai mică decât slujbele religioase…”, “Eu cred ca va deranjează ca ale voastre clopote nu va aduc vouă personal bani mai mulți decât aduce muzica bună la bugetul localității 🤔”, “Concertele sunt ocazionale, sunt autorizate, taxe plătite… Difuzoarele voastre, încep de la prima oră a dimineții în fiecare zi de duminică, sambata,sărbători cand unii oameni care muncesc se odihnesc!!! Vorbiți despre ipocrizie taman „mariile” voastre ?! La ce va trebuiesc aceste megafoane, nu va auziți suficient? Ruga se face în tihnă și liniște din cate stiu eu…”, „Ce rol are sunatul clopotelor într-un stat laic în care s-a inventat ceasul și din ce în ce mai puțini au nevoie de preoți influenceri pe Facebook ca să-și găsească o legătură onestă cu divinitatea? Puțin respect de la preoți pt societate în ansamblul ei nu ar strica, alături de ceva mai puțină aroganța și infatuare de la umilii servitori bisericești…”, “Ce păcat, ca prin astfel de atitudine, zădărniciți eforturile preoților empatici, calzi și deschiși care reușesc să îi aproprie, cu greu, pe unii tineri de Biserica” – sunt doar c\teva dintre multele mesaje lăsate de internauți în dreptul postării preotului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!