O suceveancă i-a cerut unui preot un „program de rugăciuni” pentru a-și găsi un soț. Ce i-a răspuns acesta

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 29 iulie 2021, 12:13

O femeie din Suceava, în vârstă de 23 de ani, i-a cerut ajutorul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, pentru a-și găsi partenerul potrivit cu care să-și întemeieze o familie.

Mesajul tinerei, precum și răspunsul preotului, au apărut în publicația Suceava News, într-o rubrică specială unde oamenii pot pune întrebări arhiepiscopului IPS Calinic.

 „Înaltpreasfinția Voastră, aş dori să vă cer sfatul în legătură cu o problemă care mă frământă. Sunt o tânără de 23 de ani care îşi dorește să-și găsească partenerul rânduit de Dumnezeu pentru întemeierea unei căsnicii. Mărturisesc că niciodată nu am avut relaţii de nicio natură cu un băiat şi de multe ori simt povara singurătăţii… Probabil am gresit şi eu, întrucât sunt o fire destul de retrasă şi nu particip la evenimente sociale care să îmi înlesnească găsirea unui partener. Câteodată simt că timpul trece în defavoarea mea, dar nu ştiu ce ar trebui să fac pentru a găsi persoana potrivită. Cum mă sfătuiți să abordez această situaţie (un anume program de rugăciune sau alte sfaturi duhovniceşti). Vă mulţumesc!”, i-a scris femeia preotului.

Citeşte şi: Un preot a refuzat să oficieze o slujbă de înmormântare până când familia nu i-a pupat mâinile

Răspunsul lui IPS Calinic nu a întârziat, acesta spunându-i tinerei să nu fie îngrijorată cu privire la imposibilitatea întemeierii unei familii, deoarece Dumnezeu s-ar putea să aibă alte planuri cu ea.

”23 ani? O vârstă care nu ar trebui să vă îngrijoreze în vreun fel. Dacă până la vârsta aceasta aţi reuşit să vă realizaţi profesional, fiţi încredinţată că vă veţi realiza şi pe plan sentimental, dacă mai şi socializaţi, după cum spuneţi. Important este ca atunci când faceţi pasul legat de întemeierea unei familii să nu aveţi ce vă reproşa. Iar dacă Dumnezeu are un alt plan cu dumneavoastră, atunci … Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă dea ce consideră El că este mai bine pentru dumneavoastră!”, a răspuns IPS Calinic.

Foto – pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!