Picioarele unui băiețel de doar 3 ani, amputate după ce s-a julit în genunchi

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 26 noiembrie 2020, 10:55

Lui Beauden Baumkirchner, un băiețel în vârstă de doar 3 ani, i-au fost amputate ambele picioare din cauza unei infecții cu stafilococ. Potrivit familiei, Beauden a contractat infecția după ce a căzut și și-a julit genunchii.

În timpul unei excursii alături de familie, băiețelul a căzut de pe bicicletă și și-a julit genunchiul, ceva ce „făcuse de nenumărate ori, ca orice alt băiețel de 3 ani”.

Picioarele unui băiețel de doar 3 ani, amputate după ce s-a julit în genunchi

Deși rana i-a fost curățată și bandajată, starea lui Beauden s-a înrăutățit și a fost internat în spital după mai puțin de 48 de ore de la căzătură. Genunchiul i s-a umflat și avea febră.

„Infecția cu stafilococ – știau că era vorba despre o infecție bacteriană, dar nu erau sigur despre care anume – se vedea răspândindu-se”, a mărturisit tatăl micuțului.

„Medicii au crezut că îl vom pierde în acea primă zi. Sistemul lui imunitar era compromis (…), iar sindromul șocului toxic care a urmat i-a complicat diagnosticul.”

Ulterior, medicii au luat decizia de a-i amputa lui Beauden picioarele și câteva dintre degete după ce nu au reușit să restabilească circulația normală a sângelui în întreg corpul lui.

În doar 6 săptămâni, Beauden a suferit peste 17 operații. În prezent se află la terapie intensivă, însă se simte mult mai bine.

„A pierdut două degete de la mână stângă și posibil o parte din degetul mare. Toate celelalte degete sunt rigide. Va avea nevoie de multe ore de fizioterapie pentru a le face să funcționeze iar. Acest copil frumos îndură mai mult decât unii își pot doar imagina și cu toate astea încă mai zâmbește.”

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Impactul pandemiei de COVID-19 asupra unei asistente medicale din linia întâi: „Așa a început. Așa continuă…”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: „Și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Studiu: Activitatea fizică regulată scade riscul de spitalizare din cauza COVID-19

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!