Pasagerii care au certificat digital european COVID-19, scutiți de controlul DSP din aeroport. Cu o singură excepție

De Unica.ro, pe
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că din data de 13 iulie, pasagerii care au un certificat digital european COVID-19 nu mai sunt nevoiți să treacă printr-un control DSP în aeroport, ci pot utiliza punctul de acces pe culoarul verde.

„Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare”, a transmis CNAB într-un comunicat, potrivit Digi24.

Și pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID-19.

Regula nu se aplică pentru cei care vin din Marea Britanie

Certificatele emise în UK (sau în țări din afara Uniunii Europene) nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde.

Citește și: Oana Zăvoranu, critici dure la adresa Ginei Pistol și lui Smiley: Această familie se vrea a fi pe un high așa

Cu cine a vorbit la telefon Elodia în ziua dispariției

EXCLUSIV! Cum se reface Vlad Gherman după despărțirea de Cristina Ciobănașu

Oana Roman se va opera în toamnă: „Am o singură problemă”

Compania Națională Aeroporturi București le-a mai recomandat călătorilor să completeze din timp formularul cerut de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe.

„Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creştere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de aşteptare pentru formalităţi (check-in, control de frontieră) dar şi pentru preluarea bagajelor pot creşte în orele de vârf; totuşi, aceştia nu depăşesc, de regulă, timpii de aşteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezenţa din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!