O fetiță de doar 5 ani și-a salvat mama printr-un apel pe Facetime

De Adelina Duinea, pe

Nicola Collins (42 de ani) din Birkenhead, Anglia, îi gătea fiicei sale Autumn un tort când a suferit un atac epileptic. Incidentul a avut loc în data de 28 octombrie a anului acesta.

După ce mama ei s-a prăbușit pe podeaua bucătăriei, Autumn a încercat să-i pună o pernă sub cap, însă nu a reușit să-i oprească convulsiile.

O fetiță de doar 5 ani și-a salvat mama printr-un apel pe Facetime

În vârstă de doar 5 ani, micuța i-a salvat viața mamei sale apelând-o pe una dintre prietenele ei pe Facetime.

Autumn a găsit telefonul Nicolei, l-a deblocat și a sunat-o pe Laura, una dintre prietenele mamei ei. Nepoata Laurei a răspuns apelului. „Îi poți spune Laurei că mami are un atac?”, a spus Autumn.

Datorită istețimii și rapidității micuței, Laura, care locuia pe aceeași stradă, a ajuns imediat la ele și a sunat, desigur, și la ambulanță.

„Nu știe să citească pe litere, dar ascultă când vorbesc cu Laura și recunoaște cuvinte. Și-a amintit codul de acces al telefonului, a intrat la contacte și a sunat prietena care locuia cel mai aproape de noi.

Laura spunea că părea calmă și puternică la telefon. Când a ajuns la noi, însă, cheile nu erau în ușă așa că Autumn a trebuit să le caute”, a mărturisit Nicola.

Nicola suferă de epilepsie încă din copilărie, însă mărturisește că a avut doar 5 atacuri în ultimii 5 ani. Medicii nu știu încă din ce cauză fost ultima criză atât de severă. Momentan, Nicola se recuperează acasă.

„Sunt atât de mândră de ea. Mi-a salvat viața. Îți muști limba în timpul crizelor deci mi-a văzut și sânge curgând din gură. S-a descurcat de minune. Cred că era înfricoșată”, a mai spus Nicola.

Foto: Shutterstock.com

Sursă: Mirror.co.uk

Citește și:

Persoanele care locuiesc în zone foarte poluate se pot pensiona mai devreme

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Iresponsabilitatea unora «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii”

Părinții vor trebui să semneze o declarație cu privire la desfășurarea cursurilor online. Ce prevede documentul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!