Medicul pediatru Mihai Craiu: „Iresponsabilitatea unora «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii”

De Unica.ro, pe

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la numărul cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor. Dr. Craiu a postat pe pagina de Facebook pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii, un mesaj prin care se anunță îngrijorat de creșterea infectărilor cu noul coronavirus în cazul copiilor.

Citeşte şi: Reinfectarea cu coronavirus, mai periculoasă și mai agresivă

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii Covid-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, diferită de Covid-19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam un caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități. Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu… Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor… ca și adulții ce au maladii similare”, a scris pediatrul în postarea sa.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Medicul a făcut, de asemenea, câteva recomandări pentru copiii asimptomatici ai căror părinți au fost testați pozitiv cu COVID-19.

„Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati Covid-19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat «preventiv» cu nimic. Zice protocolul Societății Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați). Un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav, Covid+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, a adăugat dr. Craiu.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!