Medic român: „Din cauza celor care nu cred în COVID-19 mor foarte mulți. Ei ar trebui să răspundă penal!”

De Unica.ro, pe

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a explodat în ultimele zile în România. Medicii trag un semnal de alarmă în acest sesn și avetizează populația să respecte regulile pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea spune că în România asistăm la o creștere exponențială a cazurilor de coronavirus.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: „Vom avea un vaccin împotriva noului coronavirus în 2021”

„Am spus că în iulie vom avea 700 – 800 de cazuri. Se pare că a explodat creșterea exponențială. Severitatea cazurilor e în creștere incredibilă, ne așteptăm la ce e mai rău. Ne așteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului 2”, a declarat medicul Cristian Oancea, potrivit digi24.ro.

Medicul a mai spus că de vină pentru această explozie a îmbolnăvirilor sunt cei care nu cred în SARS-CoV-2 și cei care au un comportament iresponsabil în contextul pandemic în care ne aflăm.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Dacă nu se va termina cu nebunelile cu antivacciniștii și cei care susțin că nu există Covid sau decese vom avea același scenariu ca în Italia. Cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească. Acești oameni care promovează că nu există COVID-19, decese, ar trebui să răspundă cu caz penal. Din cauza teoriilor lor ajung să moară foarte mulți oameni. Am avut o șansă în februarie – martie când am făcut față cu brio medical, acum nu mai putem face asta din cauza iresponsabilității. Riscăm să pierdem controlul medical în august. Se pare că am dat cu piciorul la tot ce am făcut în martie”, a adăugat medicul.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!