Măsuri absurde într-o școală din București. Elevii cu părul vopsit riscă exmatricularea

De Unica.ro, pe

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) a criticat regulamentul unei școli din Capitală care a propus scăderea notei la purtare pentru posesie de droguri și arme și exmatricularea elevilor care-și vopsesc părul.

AEBI a transmis că Școala Gimnazială numărul 194 din Capitală încalcă statutul elevilor în Regulamentul Intern care prevede măsuri drastice cu privire la ținuta vestimentară a elevilor.

Ţinuta vestimentară şi capilară a elevelor va fi îngrijită (părul tuns scurt sau lung, dar legat şi pieptănat). Nu se admite părul vopsit. Elevele şi elevii care îşi vopsesc părul vor fi sancţionaţi până la eliminarea din şcoală şi chiar mutarea la altă şcoală. Fusta nu trebuie să fie foarte scurtă (cu mai mult de 5-6 cm deasupra genunchiului).

Elevele nu vor avea sprâncene pensate, nu se vor farda (ruj, ojă, fond de ten, rimel etc). Nu se recomandă încălţăminte cu talpă înaltă, aceasta punând în pericol dezvoltarea normală a copilului”, se arată în regulamentul unităţii şcolare, potrivit Adevărul.

În urma sesizării acestor nereguli, AEBI a solicitat intervenția Inspectoratului Școlar din București.

Citeşte şi: Ce măsuri cuprinde pachetul „Sprijin pentru România”: vouchere, tichete de masă cu valoare mai mare, amânarea ratelor

Elevii nu sunt de acord cu decizia școlii spunând că nu văd legătura dintre vopsirea părului și performanța școlară.

Elevii contestă aberările şcolii, dorindu-şi să diminueze aceste bariere în comunicare elev-profesor, din pricina unei culori diferite a părului ce le oferă oportunitatea elevilor să se exprime liber şi să îşi însuşească propriul stil. «Ce legătură are părul vopsit cu performanţa elevului?», este întrebarea unei eleve dintr-un liceu din Bucureşti, care condamnă ferm lipsa de interes a conducerii şcolii cu privire la sancţiunile care sunt chiar importante, cum ar fi: deţinerea sau consumarea drogurilor, băuturilor alcoolice sau alte substanţe interzise, care pot influenţa şi avea un impact negativ în viitorul elevului – se mai arată în comunicat.

Sacnțiunile din regulamentul școlii 194 prevăd scăderea notei la purtare pentru elevii care deţin sau consumă droguri, băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, ţigări, substanţe etnobotanice şi participă la jocuri de noroc și scăderea cu trei puncte la purtare dacă aceste acțiuni se repetă.

Potrivit AEBI, exmatricularea ca sancțiune „nu se pot aplica în învăţământul obligatoriu”, iar deţinerea şi utilizarea de droguri, respectiv arme, în incinta unităţilor de învăţământ sunt strict interzise, în timp ce părul vopsit sau ţinuta vestimentară, nu.

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!