Ludovic Orban, despre gestionarea numărului de turiști de pe litoral: „Hai să fim cinstiţi”

De Unica.ro, pe
Numărul cazurilor de COVID-19 în România a început să crească alarmant după ce turiștii au luat cu asalt stațiunile de la țărmul Mării Negre, precum și cele de pe Valea Prahovei. Ce a declarat premierul Ludovic Orban despre aglomeraţia de turişti de pe litoral. 

Premierul Ludovic Orban este de părere că „posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată”, de aceea la bază stau „educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni.”

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti”, a explicat Ludovic Orban.

Cu privire la modul în care poate fi gestionat fluxul de turiști de pe litoral, care, în cele mai multe cazuri nu respectă nici distanțarea fizică, nici purtarea măștilor, premierul invocă aceeași limitare: „Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă. E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constructive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat.”

Citește și: De ce sunt atât de multe cazuri de COVID-19 în România? Părerea experților

Totuși, autoritățile sunt pregătite să ia măsuri mai severe în cazul în care constată că măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus vor fi încălcate: „Creşterea gradului de conformare, ăsta este scopul nostru, să creştem gradul de conformare. Fie prin avertismente, fie prin amenzi, fie alte pârghii (…) precum suspendarea activităţii pentru cei reticenţi şi care e clar că nu vor să respecte regulile” a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!