Klaus Iohannis: „Nu avem date care sugerează că România ar fi țintită printr-o agresiune”

De Unica.ro, pe

În cursul zilei de vineri, 11 martie, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a venit în Bucurști pentru a se întâlni cu președintele României, Kalus Iohannis. Oficialul SUA se află într-o vizită istorică în România, în contextul războiului din Ucraina. Klaus Iohannis și Kamala Harris au susținut declarații de presă comune, la palatul Cotroceni.

Președintele României a dat asigurări că nu există date care să indice vreun fel de agresiune asupra României, având în vedere că Ucraina și Rusia sunt într-un conflict aramat de mai bine de două săptămâni.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid: „Bomba de la maternitate este dovada finală”

Pot să subliniez că nu avem date care sugerează că România ar fi țintită printr-o agresiune. Pe de altă parte, este foarte clar că această acțiune a Rusiei, acest război declanșat împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil ferm, clar și acesta este unitatea NATO și hotărârea aliaților din NATO de a sta împreună și de a se apăra împreună – a transmis Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Kamala Harris a subliniat că “SUA sunt angajate în prietenia și dedicarea pentru România”

Trebuie să repet tot timpul că SUA sunt angajate în prietenia și dedicarea pentru România. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO și sunt aici să reiterez acest angajament. Așa cum știe poporul român, așa cum știm cu toții, este o situație dinamică și odată cu trecerea timpului evaluăm situația. În ceea privește ce s-ar putea întâmpla, în ceea ce privește comportamentul lui Putin, nu pot să speculez. Însă suntem foarte fermi și este clar că un atac asupra unui membru NATO este un atac asupra tuturor”, a spus Kamala Harris.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!