Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid: „Bomba de la maternitate este dovada finală”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 09:41

Volodimir Zelenski a făcut miercuri, 9 martie, noi acuzații la adresa Rusiei, după ce o maternitate din orașul Mariupol a fost bombardată. Președintele Ucrainei cere oprirea războiului.

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj după ce o maternitate din centrul orașului Mariupol, o secție de copii și un departament de medicină internă au fost distruse de atacurile aeriene ruse.

Președintele ucrainean susține că femei aflate în travaliu și copii sunt sub dărâmături. Bombardamentele s-ar fi produs în timpul unei perioade de încetare a focului, menită să permită evacuarea civililor din orașul asediat.

Citește și: Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei

Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Dan Capatos: „Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea?”

Alte 5 elicoptere ucrainene au ajuns în România. De ce vin la noi? MApN: „Mai așteptăm câteva în perioada următoare”

O maternitate din Mariupol, bombardată de forțele aeriene ruse

Astăzi este ziua care defineşte totul. Defineşte cine este de partea cui. Bombele ruseşti au căzut pe un spital de copii din Mariupol. Un spital de copii. O maternitate care funcţionează! Clădiri sunt distruse. Sunt 17 răniţi în acest moment. (…) Bombe de 500 de kilograme au fost aruncate de invadatori asupra oraşelor ucrainene. De multe ori. Un spital de copii. O maternitate.

Cu ce au ameninţat acestea Federaţia Rusă? Ce fel de ţară este aceasta – Federaţia Rusă, care se teme de spitale şi de maternităţi şi le distruge? Femeile însărcinate urmau să tragă cu armele la Rostov? A jignit cineva din materninate pe vorbitorii de rusă? Ce a fost asta? A fost denazificarea spitalului? Deja depăşeşte nivelul atrocităţilor. Tot ce fac invadatorii la Mariupol depăşeşte nivelul atrocităţilor. Europeni! Ucraineni! Locuitori din Mariupol! Astăzi trebuie să fim uniţi în condamnarea acestei crime de război a Rusiei, care reflectă răul pe care invadatorii l-au adus pe pământul nostru, a declarat Zelenski, potrivit news.ro.

Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid: „Bomba de la maternitate este dovada finală”

Oraşe distruse. Ce au făcut la Volnovaha, Harkiv, Izium, Ohtîrka, Cernihiv, Borodianka, Hostomel, Jitomir şi alte oraşe ucrainene, care nu au reprezentat niciodată o ameninţare pentru Federaţia Rusă.

Spitale distruse. Şcoli, biserici, case distruse. Şi toţi oamenii ucişi. Toţi copiii ucişi.

Bomba de la maternitate este dovada finală. Dovada că are loc un genocid. Europeni! Nu veţi putea spune că nu aţi văzut ce li s-a întâmplat ucrainenilor, ce li s-a întâmplat oamenilor din Mariupol. Aţi văzut. Ştiţi. Drept urmare, trebuie să măriţi sancţiunile împotriva Rusiei, astfel încât să nu mai aibă posibilitatea de a continua acest genocid, a adăugat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid: „Bomba de la maternitate este dovada finală”

Volodimir Zelenski a mai precizat că 35.000 de ucraineni au fost salvați prin coridoarele umanitare, iar acțiunea va continua și astăzi, 10 martie.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!