Dan Capatos: „Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea?”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 13:47

Dan Capatos (48 de ani) a făcut recent o serie de afirmații controversate cu privire la un posibil scenariu în care în România va începe războiul. Prezentatorul de la Antena Stars spune că nu se va înrola să lupte pentru țara lui, în cazul în care în care România va fi implicată în războiul din Ucraina.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Capatos s-a declarat “dezamăgit” de România și susține clar și răspicat că va pleca din țară dacă va avea loc o mobilizare general, punctând că “datoria lui este să-și apere familia”.

Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere. Plecăm, fugim pe unde apucăm.

Eu am datoria să-mi apar copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani! – a declarat Dan Capatos, la „Xtra Night Show”.

Citeşte şi: „În război nu ești femeie sau bărbat. Ești soldat!” Povestea unei tinere din Kiev care s-a înrolat în Forțele Armate

Citeşte şi: EXCLUSIV. Roxana Ciuhulescu, dezvăluiri fără perdea. Ce nu știe lumea, încă, despre ea

Citeşte şi: Aluziva și Cristina Ich, conflict în mediul online pe tema ajutoarelor pentru refugiații din Ucraina

Citeşte şi: Dorința neîmplinită a lui Ion Dichiseanu. Fiica actorului, Ioana, vrea să-i împlinească acest vis

Ce înseamnă starea de criză și când va fi introdusă în România

Guvernul României va adopta o lege prin care să se poată institui rapid starea de criză, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, început pe 24 februarie 2022.  Starea de criză ar putea fi adoptată în situațiile în care populația, teritoriul, sănătatea, mediul, stabilitatea politică, economică sau socială ale României ar fi amenințate.

Dan Capatos: „Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea?”

Guvernul român urmează să facă o serie de modificări pentru a permite instituțiilor să se apere.

Guvernul nu introduce starea de criză, aceasta nu este în nomenclatorul, să spunem, constituțional, criza există. Va trebui să facem niște adaptări legislative pentru a putea să mergem mai departe cu lucruri care țin și de dezvoltările care vin din Ucraina, managementul refugiaților, a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, potrivit știrileprotv.ro.

Potrivit proiectului de lege, în cazul unui conflict militar pe teritoriul României, „cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, în sensul prezentei legi. Sunt considerați cetățenii care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetățenii încorporabili, recruții, precum și cetățenii români bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani”, potrivit Libertatea.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!