Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 14:29

Un român a povestit în mediul online experiența pe care a avut-o când a ales să adăpostească în locuința sa un grup de refugiați ucraineni. Un român s-a oferit să ajute un grup de 11 ucraineni, plecați din țara lor natală din cauza războiului, așadar le-a pus la dispoziție locuința sa și le-a dat mâncare. Ucrainenii spuseseră inițial că vor sta o singură noapte la bărbatul primitor.

A doua zi, când românaul s-a dus la muncă, ucrainenii i-au dat un mesaj rugându-l să-i țină încă o noapte, iar acesta a acceptat. Cei 11 ucraineni au mai dormit o noapte la român, iar apoi s-au trezit în jurul orei 05:00 a dimineții și au plecat. La trezire, bărbatul a fost uimit de ce a găsit în casă. Ucrainenii făcuseră curățenie lună în toată casa și i-au lăsat și un cadou – un cuier mobil. Totul s-a petrecut în weekendul care a trecut.

Citeşte şi: O publicație din Rusia scrie că Zelenski s-ar ascunde în România. Până unde poate merge propaganda rusească

Să vă spun „pățania” mea cu un grup de 11 refugiați ucrainieni din Kiev. Scurt: sâmbăta au ajus la mine, cazat, mâncat, dormit trebuiau să plece duminică dimineața spre granita ungară (Nădlâc în prima fază). Sâmbăta noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment și munceam, dacă pot să-i mai cazez o zi, bineînțeles am încuvințat.

La plecare, s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, și-au aranjat paturile, au maturat, au dat cu mopul în casă, au curățat baia și pe deasupra mi-au lăsat și un cadou de despărtire sau revedere și anume un cuier pe roți. Nu am vrut să-l accept, dar au zis că e cadoul lor pentru mine și s-ar bucura să îl accept.

Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Concluzia: omenia nu are apartenență etnica, religioasa, politica sau ce o mai fi, omenia și educația se „cultiva”. #respect

Update: la plecare m-au rugat să mă așez cu ei, au rostit ceva în ucrainiana și și-au făcut semnul crucii. – a fost mesajul românului pe Facebook.

Foto – Facebook / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!