Alertă la spitalul „Bagdasar-Arseni” din București. 16 cadre medicale au fost testate pozitiv cu COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 iunie 2020, 11:09

La Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din din București a fost demarată o anchetă epidemiologică după ce 16 cadre medicale au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2. S-au făcut multe alte teste și se așteaptă rezultatele.

Până acum, rezultatele testelor de COVID-19 au confirmat că 16 dintre cadrele medicale, 7 infirmiere, 6 asistente, 2 medici și un brancardier s-au infectat cu noul virus. Și trei dintre pacienții internați la spital au primit vestea că au contractat boala. Alte zeci de teste sunt în lucru, existând probabilitatea ca număr persoanelor infectate să fie mult mai mare, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Primele focare de infecție cu noul coronavirus după măsurile de relaxare

O femeie de 111 ani din Chile s-a vindecat de COVID-19

În cadrul anchetei epidemiologice se va stabili și dacă modul în care cadrele medicale au purtat echipamentele de protecție a fost cel corect. Se pare că până acum conducerea spitalului a dat angajaților peste 20 de avertismente.

Până la data de 1 iunie, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19.398. Cele mai multe cazuri au fost sesizate în Suceava, după focarul de infecție de la Spitalul Judeţean. Pe locul doi se află mun. București, cu 2.015 de cazuri.

Până acum, 1270 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro