Explozie de proporții la Combinatul chimic Azomureș, urmată de un incendiu

De Unica.ro, pe
O explozie s-a produs azi-noapte la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. Aceasta a fost urmată de un incendiu, care a fost stins după câteva ore. 

După explozia de la Petromidia, din Năvodari, un alt incident a avut loc în noaptea de marți spre miercuri la Combinatul chimic Azomureș. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior, dar acesta ar fi fost deja externat din Serviciul de Urgență, a precizat compania.

Populația din zonă a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT, iar la fața locului au intervenit imediat pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul ar fi izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş. ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului.

Citește și: Margherita de la Clejani, după un incident jenant din trecutul ei: Voi face o grevă și scandal peste tot!

Adi Nartea, declarații emoționante despre problemele sale de sănătate din trecut

EXCLUSIV! Andreea Ibacka a explicat de ce alege să nască prin cezariană: „Cezariana nu este calea ușoară”

Andreea Marin, declarație surprinzătoare: „Ce dacă semăn cu Lavinia?”

Cauzele exploziei de la Combinatul chimic Azomureș

Coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenţie. De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanţe periculoase în atmosferă, potrivit DSU, citat de Digi24

„Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (…) Nu există pericol pentru comunitate”, au susținut și reprezentanții Azomureș.

Explozia s-ar fi produs după ce o conductă prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare s-a fisurat. Incendiul a avut loc în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platformă.

Azomureș este cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România și este deținut de o companie elvețiană.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!