Elev de clasa a VIII-a, testat pozitiv cu COVID-19. Acesta participase la pregătirea pentru Evaluarea Națională

De Unica.ro, pe
Un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Iași a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după ce a participat la pregătirea pentru Evaluarea Națională. Alături de el, la școală, au mai fost alți 11 elevi. 

Bunica copilului a fost la spital să se opereze și a făcut testul COVID-19, care a ieșit pozitiv. Atunci, toată familia a fost testată și rezultatele ar fi confirmat faptul că toți era infectați cu virusul SARS-CoV-2, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: „Vom avea o transmitere comunitară a coronavirusului”

Adolescentul a aflat că are COVID-19 după ce a fost la școală, la pregătirea pentru Evaluarea Națională, în zilele de miercuri și joi, săptămâna trecută. Alături de el au mai fost alți 11 elevi, care vor sta acasă şi vor face pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor acestora la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Nou focar de COVID-19, într-un cămin de bătrâni din Brașov

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică, a declarat că a fost realizată o anchetă internă pentru a stabili persoanele cu care elevul a intrat în contact și situația a fost comunicată Direcției de Sănătate Publică, care va demara o anchetă epidemiologică.

De asemenea, școala unde învăța adolescentul a fost dezinfectată de o firmă specializată.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro