Nelu Tătaru: „Vom avea o transmitere comunitară a coronavirusului”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 iunie 2020, 10:46

Având în vedere evoluţia epidemiei după relaxarea măsurilor restrictive în contextul pandemiei de coronavirus, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că este că starea de alertă s-ar putea să rămână în vigoare şi după data 15 iunie, iar transmiterea coronavirusului va fi comunitară.

Citeşte întreaga ştire: Nou focar de COVID-19, într-un cămin de bătrâni din Brașov

„Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a spus Tătaru, potrivit adevărul.ro.

Ministrul a adăugat că în zilele următare se va decide prelungirea sau amânarea stării de alertă.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a mai spus Nelu Tătaru.

sursa fot 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro