China, ajutor umanitar pentru Ucraina în valoare de aproape 800.000 de dolari

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 10:55

China a anunțat că va oferi Ucrainei un ajutor de aproximativ 800.000 de dolari. Primul transport a plecat deja la Beijing.

China va ajuta Ucraina cu 5 milioane de yauni chinezești (791,785 dolari). Sprijinul umanitar include alimente și alte necesități zilnice, potrivit antena3.ro.

Ministerul de Externe al Chinei a anunțat că primul lot oferit prin Crucea Roșie a Chinei a plecat deja de la Beijing în data de 9 martie și va fi livrat cât mai repede Societății de Cruce Roșie Ucraineană.

Citește și: Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei

Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Dan Capatos: „Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea?”

Alte 5 elicoptere ucrainene au ajuns în România. De ce vin la noi? MApN: „Mai așteptăm câteva în perioada următoare”

Deși s-a alăturat țărilor care au oferit sprijin poporului ucrainean, China consideră în continuare că sancțiunile împotriva Rusiei „duc la o situație ce va duce doar la pierderi” și care dăunează economiilor și adâncește diviziunile.

Totodată, relația Chinei cu Rusia rămâne „solidă”, așa cum a transmis ministrul chinez de Externe, Wang Yi. Aceasta nu își va întrerupe comerțul normal cu gaze și petrol cu ​​Federația Rusă. Yi a mai meționat că țara asta este pregătită să joace un rol în medierea pentru încetarea focului în Ucraina.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!