Câți bucureșteni au fost descoperiți cu COVID-19 până acum, în urma testării în masă

De Unica.ro, pe

Primăria Capitalei a lansat la finalul lunii mai 2020 un program de testare gratuită pentru COVID-19 a bucureștenilor, „Sunt imun la COVID?”. Până acum, din cele 11.000 persoane participante au fost testate 4.600. Iată care au fost rezultatele.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că din cei 4.600 de oameni care au fost testați până acum, doar 4 bucureșteni au primit rezultate pozitive pentru COVID-19.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

„Din cei 11.000 de bucureșteni înscriși în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 teste deja efectuate și din acestea doar 4 au fost pozitive” a declarat Firea, potrivit mediafax.ro.

Programul de testare în masă a bucureștenilor, menit să stabilească gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu virusul SARS-CoV-2, a început pe data de 10 iunie, pe Arena Națională.

Citește și: Nu se vor lua noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2020

„Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei”, declara la momentul respectiv primarul general.

DSP a blocat însă acțiunea după o zi, iar Gabriela Firea a amenințat cu plângeri penale împotriva Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății. Totodată, aceasta a spus că testările vor continua în unități medicale din București.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!