Când se redeschid sălile de culturism și de fitness

De Unica.ro, pe

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a anunțat că se vor redeschide sălile de fitness și culturism, odată cu cea de-al treia etapă a măsurilor de relaxare. Acesta a discutat cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și despre regulile ce vor trebui respectat cu strictețe.

Gabriel Toncean a dezvăluit că iubitorii sportului se vor putea întoarce în curând în sălile de fitness și culturism, ca urmare a discuțiilor pe care acesta le-a purtat la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică.

„Data de 15 iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic” a transmis președintele Federației Române de Culturism și Fitness, pe pagina sa oficială de Facebook. 

Intrarea în sălile de antrenament se va face însă după niște reguli de distanțare socială și de igienă foarte stricte, pentru a preveni răspândirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness. Tot atunci va avea loc evaluarea situației epidemiologice, în funcție de care se va lua decizia finală” a precizat Gabriel Toncean.

Citește și: Klaus Iohannis, noi măsuri de relaxare de la 1 iunie 

CFR Călători repune în circulație trenurile suspendate. Condițiile de călătorie după 1 iunie

Măsurile de siguranță din sălile de culturism și de fitness

  • Accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
  • Distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;
  • Aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor. Se recomandă și aerisirea naturală;
  • Va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
  • Nu va fi permisă folosirea dușurilor;
  • În timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro