Când se redeschid bisericile. Anunțul făcut de Ludovic Orban

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 iunie 2020, 14:49
Ludovic Orban a anunțat când va fi posibilă redeschiderea bisericilor. Acesta a precizat și condițiile în care credincioșii vor participa la slujbe.

Premierul a anunțat vineri, la Oradea, că slujbele în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, se vor putea relua ”în viitorul apropiat”, dar acest lucru va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19 și de modul în care reprezentanții lăcașurilor de cult vor putea gestiona respectarea regulilor. Ludovic Orban a menționat că relua ceremoniile în interior nu se va face cu un număr mare de persoane.

„Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, sunt un om care cred cu adevărat că este importantă prezența omului alături de Dumnezeu, care se petrece în special în biserica și indiferent de religia pe care o are fiecare cetățean, pregătim redeschiderea bisericilor. Cel mai probabil dacă nu există o evoluție foarte negativă a epidemiei se vor putea oficia slujbe în viitorul apropiat”, a declarat Ludovic Orban, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Guvernul a anunțat noi măsuri de relaxare de la 15 iunie 2020

Ludovic Orban, despre singura condiție pentru redeschiderea bisericilor

Prim-ministrul a explicat faptul că redeschiderea bisericilor nu se poate face fără respectarea măsurilor de siguranță, cum este distanțarea fizică. Totodată, acesta a spus că a discutat cu reprezentanții cultelor și a observat că ”există clar o atitudine responsabilă”, de aceea în viitorul apropiat lucrurile vor reveni la normal în lăcașurile de cult.

Citește online gratuit noul număr al revistei Unica

”Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Orban.

Nelu Tătaru nu este de acord cu redeschiderea bisericilor

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, nu este de acord cu cererea Patriarhiei de a se relua rapid slujbele în interiorul bisericilor și respinge ideea de a permite enoriașilor să ia parte la slujbe în lăcașurile de cult, atâta vreme cât rata de transmitere a virusul SARS-CoV-2 în comunitate este încă ridicată.

Acesta a declarat că nu se poate lua o decizie până când numărul cazurilor de COVID-19 nu vor începe să scadă. „Nu mai devreme de 1 iulie”, a precizat Nelu Tătaru.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!