București, pe lista „zonelor de risc” a Germaniei, alături de 17 județete din România

De Unica.ro, pe
După o evaluare a regiunilor din România, autoritățile germane au inclus pe lista „zonelor de risc” atât Bucureștiul, cât și 17 județe din România. 

Dacă în urmă cu câteva zile Germania considera zone de risc doar șapte județe din România, acum numărul regiunile cu risc epidemiologic ridicat a crescut considerabil.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Pe lângă București, județele ce se află pe lista „zonelor de risc” a Germaniei sunt Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea. În toate aceste regiuni numărul cazurilor de COVID-19 depășesc 50 la suta de mii de locuitori, potrivit criteriilor după care se alcătuiește lista.

Potrivit ambasadorului României la Berlin, Emil Hurezeanu, cetățenii care vin din „zonele de risc” trebuie să declare asta la intrarea pe teritoriului Germaniei. Aceștia trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Citește și: Spania, exclusă de pe lista țărilor galbene. Care sunt statele cu risc epidemiologic ridicat

Dacă testul a fost efectuat la sosirea în Republica Federală Germania, călătorii au obligația să se autoizoleze până la primirea unui rezultat negativ al testării. De asemenea, persoanele care vin din zonele menționate sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form.

Cei care ascund faptul că vin din zone de risc și nu fac testul riscă amenzi de până la 25.000 de euro, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!