Autoritățile ar putea impune restricții în zonele din România unde crește numărul cazurilor de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 20 iulie 2020, 15:53
România înregistrează un număr tot mai mare de cazuri de COVID-19, iar autoritățile iau în considerare impunerea unor restricții în anumite zone din țară, unde situația se înrăutățește. 

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România este din ce în ce mai sumbru și este posibil ca autoritățile să recurgă la măsuri restrictive ”zonale sau regionale” acolo unde se va constata o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat faptul că restricțiile se vor impune pe baza unor analize ale specialiștilor și autorităților. Legea privind carantina și izolarea, care va intra în vigoare în data de 21 iulie 2020, va permite acest lucru.

Ce restricții s-ar putea impune în zonele grav afectate de COVID-19

„Este posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale, de restricție, acolo unde apar zone foarte afectate. Acest lucru este posibil. Normal că nu-l decide o persoană, dar asta se face în baza analizelor care se fac la Institutul Național de Sănătate Publică și de către specialiștii în domeniu. Deci, asta este realitatea, este posibil să vedem anumite măsuri care se iau în anumite zone, unde numărul cazurilor este în creștere semnificativă comparativ cu numărul populației”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a explicat că astfel de măsuri s-au mai ”practicat în perioada care a trecut”, iar acolo unde situația se înrăutățește, este posibil ca autoritățile să apeleze din nou la restricții pentru a crește distanțarea fizică.

Citește și: Medic român: Din cauza celor care nu cred în COVID-19 mor foarte mulți. Ei ar trebui să răspundă penal!

„S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației – n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”, a spus Raed Arafat pentru Digi24.

„Dar la acest moment, se va insista pe intensificarea măsurilor de control”, a spus șeful DSU.

Sursă foto: Libertatea/ Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!