Austria impune carantină pentru români. Anunțul autorităților

De Unica.ro, pe
Austria a emis avertizări de călătorie atât pentru România, cât și pentru Bulgaria şi Republica Moldova după ce în aceste state cazurile de COVID-19 au crescut foarte mult în ultima vreme.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ pentru COVID-19, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg. Cei care nu vor respecta restricțiile riscă amenzi de aproape 1.500 de euro.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat demnitarii austrieci. Toate autocarele, fără excepție, vor fi verificate. Pentru aceste controale au fost dislocați 1.800 de polițiști.

Austria, nivel maxim de securitate

Aceste măsuri luate de guvernul de la Viena vin după ce cazurile de COVID-19 din cele trei țări au crescut alarmant în ultima perioadă. Austria a ridicat alerta de securitate la nivelul maxim și își îndeamnă cetățenii să părăsească statele vizate, potrivit kurier.at.

”Există un avertisment cu privire la călătoriile în această țară. Austriecii care se află în prezent în această țară sunt îndemnați să contacteze autoritatea reprezentativă austriacă responsabilă sau cel mai apropiat reprezentant al unui stat membru al UE. Austriecii care trăiesc în această țară sunt sfătuiți să părăsească țara”, se arată în documentele care definesc ce înseamnă cel mai înalt nivel de securitate.

Citește și: Va fi mai scump sau mai ieftin să călătorim după pandemia de COVID-19?

Țările care nu permit accesul românilor

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România a alertat autoritățile din mai multe state, astfel că accesul românilor a fost limitat sau chiar interzis. Norvegia, Finlanda și Malta nu permit deloc intrarea cetățenilor români pe teritoriul lor. Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia impun izolarea pentru o perioadă de 14 zile după sosire. În Cipru, românii sunt primiți doar dacă au cu ei dovada că au fost testați negativ pentru COVID-19, cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în această țară.

Nici Marea Britanie sau Danemarca nu au inclus România pe lista țărilor sigure. Din 10 iulie, românii care merg Regatul Unit vor fi obligați să stea în regim de autoizolare. Cei care vor să călătorească în Danemarca să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

Sursă foto: 123.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!