Au dat în judecată școala după ce fiicei lor nu i s-a permis să poarte o mască pe care scria „Iisus mă iubește”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Miercuri, 11 noiembrie 2020, 15:16

Matthew și Jennifer Booth susțin că drepturile constituționale ale fiicei lor Lydia (9 ani) au fost violate în momentul în care directorul școlii i-a cerut să-și dea jos masca.

Cuplul dă în judecată școala pentru că fiica lor a fost forțată să-și dea jos masca inscripționată cu „Iisus mă iubește”.

Matthew și Jennifer solicită „daune nominale” pentru că fiica lor a fost marginalizată și profund afectată de incident.

Au dat în judecată școala după ce fiicei lor nu i s-a permis să poarte o mască pe care scria „Iisus mă iubește”

Părinții susțin că drepturile constituționale ale Lydiei au fost încălcate de către director. Potrivit acestuia din urmă, masca viola regulamentul școlii care interzice exprimările religioase.

Cuplul mai spune că fiica lor, care este în clasa a treia, a primit de la asistenta școlii o altă mască simplă în locul celei inscripționate.

Un proces a fost intentat prin organizația evanghelică din care fac pare, organizație care s-a declarat împotriva grupului LGBTQ+.

Matthew și Jennifer susțin că au verificat regulamentul școlii și că niciunde nu era precizat că fiica lor nu ar fi avut voie să poarte masca inscripționată. S-ar crede că politica a fost schimbată după două zile de la incident.

Acum, în regulament se precizează: „Măștile nu pot exprima fraze, simboluri sau gesturi politice, religioase, sexuale sau neadecvate care ar putea fi ofensive, perturbatoare sau care pot fi considerate distructive”.

Părinții Lydiei mai susțin și că fiica lor purtase masca în alte zile fără să fie sancționată și că niciunul dintre colegii ei nu au avut o problemă cu ea.

Au precizat și că alți colegi de-ai Lydiei au purtat măști inscripționate cu „Black Lives Matter” sau cu logo-urile a diverse echipe sportive.

„Școala discriminează indivizi care își exprimă credințele, dar permit altor elevi să poarte măști care exprimă alte mesaje și credințe. Lydia le-a spus părinților ei că își dorește să poarte acea mască.

A întristat-o cerința de a-și da jos masca pentru că pe ea apărea un mesaj care are semnificație pentru ea. Era alegerea ei să o poarte”, a precizat avocatul cuplului.

Foto: Shutterstock.com

Sursă: Mirror.co.uk

Citește și:

Persoanele care locuiesc în zone foarte poluate se pot pensiona mai devreme

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Iresponsabilitatea unora «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii”

Părinții vor trebui să semneze o declarație cu privire la desfășurarea cursurilor online. Ce prevede documentul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!