Atenție la micii și cârnații din comerț pentru masa de 1 Mai! Cu ce poate fi substituită carnea din aceste produse

De Unica.ro, pe

Micii și cârnații sunt nelipsiți de pe mesele festive de 1 Mai, însă autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la calitatea acestor produse pe la le găsim în magazine.

Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, a explicat pentru Antena 3 cu ce pot înlocui unii producători carnea din mici și cârnați și ce substanțe periculoase pot conține anumite sortimente din aceste produse. Stanciu spune că din cauza creșterii prețurilor, o mare parte din carne este substituită cu produse vegetale.

Era de așteptat ca din cauza creșterii prețurilor la utilități și carne, a erodării puterii de cumpărare a românilor, rețeta de mici, care sunt vedeta grătarului de 1 mai, să fie denaturată.  Mare parte din carne să fie substituită cu diferite ingrediente precum fibre din cartofi,  fibre de mazăre, bambus, sfeclă roșie, extract de drojdie, ceapă, zaharuri, aditivi alimentari, carmin, monoglutamat de sodiu și aromă de carne pentru a intensifica artificial  gustul – a spus Costel Stanciu, potrivit sursei citate mai sus.

Citeşte şi: Un copil român a fost uitat într-o parcare din Ungaria. Băiatul nu avea nici telefon, nici acte asupra lui

Directorul Asociației Pro Consumatori recomandă verificarea produselor înainte de cumpărare prin căutarea lor într-o aplicație realizată de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

Pentru cei care doresc să consume mici după rețete realizate numai din carne și condimente le recomand să descarce aplicația ”Catalogul produselor alimentare certificate” de pe Google Play,  aplicație realizată de Agenția pentru Finanțare a Investițiilor Rurale.  În această aplicație se găsesc 7 rețete de mici realizate după rețete tradiționale și care sunt atestate de Ministerul Agriculturii – a adăugat Stanciu.

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!