4 metode să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii de vedere

De Unica.ro, pe
Masca de protecție este o necesitate în această perioadă de pandemie, dar pentru cei care poartă ochelari de vedere, este un chin să o potrivească astfel încât să nu se aburească lentilele. Există totuși 4 metode eficiente care ne scapă de această problemă. 

Cei care poartă ochelari de vedere știu deja că atunci când pui masca de protecție se produce condes și nu mai vezi nimic prin lentile din cauza aburului. Pentru a-ți menține ochelarii neaburiți, în timp ce te protejezi și eviți răspândirea de COVID-19, poți încerca una dintre cele 4 metode.

4 metode să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii de vedere

Pentru ștergerea ochelarilor, mulți folosesc produse speciale, dar în această perioadă cea mai simplă metodă de a curăța lentilele și de a evita condensul este spălarea cu apă și săpun, potrivit unui studiu publicat de Tom Margrain și Chris Owen, doi cercetători care au descris condițiile și parametrii fizici ai acestui proces de condensare.

Citește și: Cercetătorii din Israel au inventat o mască de protecție ce poate distruge virusul SARS-CoV2

Se pare că pelicula subțire de săpun care rămâne pe lentile poate preveni aburirea, iar efectul poate dura câteva ore. Pentru a garanta eficiența acestei metode, specialiștii recomandă folosirea săpunului sau a unor produse similare chimic, nu spumă de baie sau alte loțiuni.

Și spuma de ras ar putea avea același efect, chiar dacă nu este o metodă dovedită științific. După spălare și clătire, spuma de ras lasă în urmă o peliculă ce ajută să nu se mai formeze condens.

O altă variantă ar fi folosirea unui șervețel între podul nasului și masca de protecție, pentru a capta umezeala de la respirație. Însă, acesta trebuie fixat foarte bine, iar după mai mult timp se poate uza, pierzându-și eficența.

Citește și: 4 trucuri simple care te fac mai atrăgătoare în ochii tuturor, atunci când porți ochelari de vedere

Cea de-a patra metodă să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii de vedere este să o fixezi cu bandă adezivă. În acest mod toată umezeală este reținută în interiorul măștii. Nu este totuși o soluție plăcută, mai ales pentru cei care au piela sensibilă și predispusă la iritații.

Există, de asemenea, și alte soluții speciale anticondes, dar acestea pot fi costisitoare, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!