4 metode simple prin care să-ţi faci timp pentru tine

De Sandra S., pe

Eşti stresată tot timpul pentru că ai atât de multe lucruri pe cap şi nu mai ştii când sau cum să fii doar tu cu tine. Şi nu este sănătos să fii tot timpul aşa, departe de propria persoană. Aşa că foloseşte-te de aceste patru metode care te pot ajuta să te linişteşti:

Programează o întâlnire cu… tine

Dacă nu ştii când vei avea următoarea fereastră liberă ca să te bucuri de timp cu tine, atunci programează-ţi măcar jumătate de oră. Notează-ţi în calendar, pune-ţi un reminder pe telefon, fă tot ce faci ca să nu uiţi de întâlnirea cu tine. Fă din asta un obicei.

Deconectează-te de lumea de afară

Asta înseamnă să închizi şi Facebook şi, eventual, să îţi închizi şi telefonul. Acele 30 de minute sunt doar pentru tine şi nu este nevoie de contact din afară. Opreşte tot ce te poate întrerupe din timpul benefic cu tine însăţi.

Ieşi la o plimbare

Sau mergi la cumpărături, fă ceva ce îţi doreşti de mult, dar mereu amâni pentru că intervin alte şi alte lucruri. Acum este momentul să te ocupi doar de tine.

Trezeşte-te mai devreme

Dacă nu tai din orele necesare de somn – în jur de şapte ore şi jumătate sau opt – atunci trezeşte-te mai devreme dimineaţa şi foloseşte-te de timpul în plus pentru tine. Ia un mic dejun sănătos, nu te grăbi să fugi la serviciu şi fă orice îţi încarcă bateriile. Bucură-te de persoana ta!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro