4 trucuri simple care te fac mai atrăgătoare în ochii tuturor, atunci când porți ochelari de vedere

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 martie 2017, 16:21

Femeile care poartă ochelari sunt considerate mai inteligente de către cei din jur. Nu este un stereotip sau un clișeu, ci există o explicație științifică.

Un studiu prezentat în 2012 la o întâlnire anuală a Academiei Americane de Oftalmologie arată că asociem ochelarii de vedere cu cititul, așadar persoanele care îi poartă par mai educate și mai inteligente. În același timp, femeile cu ochelari sunt mai atractive în ochii bărbaților, deoarece par mai ușor de abordat și ies ușor în evidență printre celelalte reprezentante ale sexului feminin. Cu toate acestea, dacă ai început să porți ochelari mai târziu, este posibil să nu te simți la fel de sexy și să ai senzația că te-ai transformat într-un șoricel de bibliotecă. Dacă vrei să te simți la fel de atrăgătoare precum arăți atunci când porți ochelari, iată câteva trucuri care îți pot schimba complet look-ul:

Alege forma de rame potrivită pentru chipul tău

Ramele ochelarilor de vedere trebuie să îți complimenteze forma chipului și să îți scoată în evidență trăsăturile. În general, simetria este acel element care determină atractivitatea unui chip, așa că ramele ochelarilor ar trebui să îți proporționeze cât mai estetic fața. În funcție de forma chipului tău, iată ce rame de ochelari ar trebui să îți iei:

  1. Formă rotundă – te avantajează ramele colorate, care ies în evidență, cu detalii ușor de remarcat. Forma lentilelor trebuie să fie mai degrabă lată decât înaltă, astfel încât să nu îți accentueze și mai rate rotunjimea chipului și să dea impresia unor pomeți proeminenți.
  2.  Formă pătrată – ți se potrivesc acele rame care îndulcesc trăsăturile aspre și îți alungesc optic chipul. Optează pentru rame late și lentile cât mai subțiri. Ochelarii de tip aviator sunt printre cele mai cool forme pe care le poți alege și care să te avantajeze cât mai bine.
  3. Formă ovală – poți purta orice tipuri de rame, deoarece trăsăturile tale sunt deja simetrice și echilibrate. Singurul aspect la care trebuie să ai grijă este să nu alegi rame prea mari pentru chipul tău. O formă ușor rotunjită a ramelor va păstra proporțiile feței și îți va pune mai bine în valoare trăsăturile.
  4. Formă de inimă – ramele care sunt mai late la bază și mai subțiri spre vârf echilibrează proporțiile chipului, pentru că estompează o bărbie prea subțire și ascund o frunte prea lată.

Alege lentile cât mai subțiri

Lentilele groase sunt inestetice, îți ascund privirea și nu sunt deloc atractive. Acum, există însă și lentile subțiri, potrivite pentru orice dioptrie, care arată mult mai elegant și pe care le vei purta cu plăcere. Lentilele subțiri sunt fabricate din materiale ușoare, cel mai întâlnit este policarbonatul, care le oferă lentilelor rezistență la impact și la zgârieturi, dar este și mult mai ieftin decât alte materiale. În acest magazin de optică online vei găsi numeroase modele și forme de ochelari, dar și lentile de calitate, special create astfel încât să îți ofere un look cât mai atrăgător și să nu te simți ca și când purtarea ochelarilor ar fi un calvar. După cum vezi, poți afla și online care sunt ochelarii potriviți pentru tine, iar prețurile sunt cu adevărat avantajoase față de ce găsești în clinicile de oftalmologie.

Alege niște rame cu un model original

Îți pui amprenta pe ținutele pe care le porți, așa că de ce nu ți-ai personaliza și ramele ochelarilor? Dacă nu vrei să alegi un model cu rame negre, există și variante de rame colorate, care să îți scoată în evidență culoarea ochilor, nuanța pielii sau machiajul pe care îl folosești cel mai des. Iată ce trebuie să știi pentru a alege culoarea ideală pentru tine:

La baza culorilor reci stă albastrul, în timp ce culorile calde au galbenul ca bază. Persoanele cu tenul deschis la culoare, în nuanțe de crem sau piersică, sunt avantajate de culorile calde, în timp ce un ten măsliniu este mai bine pus în valoare de o culoare rece.

  • Ramele în culori calde includ nuanțe precum kaki, piersică, auriu, cupru, portocaliu, corai, roșu sau maro-roșcat.
  • Ramele în culori reci includ nuanțe precum negru, argintiu, roz prăfuit, gri albăstrui, mov, magenta, roz și albastru.

Asortează-ți machiajul cu ochelarii pe care îi porți

Unul dintre avantajele femeilor care poartă ochelari este că pot încerca și un machiaj mai puternic, deoarece ramele și lentilele maschează ușor intensitatea culorilor. Dacă vrei să îți scoți în evidență privirea, poți renunța la machiajul nude în favoarea unuia colorat, cu tonuri de albastru, verde sau mov, în funcție de culoarea ochilor tăi. De exemplu, persoanele cu ochi căprui sau negri sunt avantajate de oricare dintre aceste culori, în timp ce nuanțele purpurii sunt ideale pentru ochii verzi sau albaștri. Un alt truc este să porți o nuanță intensă de ruj, care să atragă privirile asupra buzelor tale și care să îți echilibreze proporțiile gurii cu cele din partea superioară. Astfel, vei reuși să arăți fabulos și să te simți sigură pe tine, chiar dacă nu ești obișnuită cu noua ta imagine de purtătoare de ochelari.

Tu ții cont de aceste trucuri atunci când îți alegi ochelarii de vedere? Ce alte secrete mai știi pentru a arăta cât mai bine când îi porți?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Romanets   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro