Imagini emoționante din Odesa: o fanfară cântă „Don’t worry, be happy” în așteptarea atacului Rusiei

De Unica.ro, pe

Orașul ucrainean Odesa, de la malul Mării Negre, ateaptă invazia forțelor ruse, invazie pentru care s-au pregătit intens.

Un clip postat pe Twitter de jurnalista catalană Cristina Mas arată un dram de optimism în orașul Odesa, care s-a baricadat în așteptarea unui atac din partea Rusiei. În așteptarea invadatorilor, fanfara militară a Odesei cântă piesa „Don’t worry, be happy”, a lui Bobby McFerrin.

Artiștii din fanfară au cântat aproape de Opera din oraș, care este protejată de un zid construit din saci umpluți cu pământ.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat duminică că forțele rusești se pregătesc să bombardeze Odesa, orașul-port istoric de pe coasta Mării Negre.

Citește și: Paradele gay, motivul bizar oferit de Patriarhul Kiril al Rusiei pentru invadarea Ucrainei

Citește și: Zelenski amenință că va „ucide pe nenorociții” care au omorât o familie cu doi copii, în timp ce fugeau de război

Citește și: Șeful NATO: „Vom proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”

Citește și: Zelenski retrage soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume

„Se pregătesc să bombardeze Odesa,” a spus Zelenski într-un mesaj video. „Odesa! Rușii au venit întotdeauna la Odesa. Întotdeauna au simțit doar căldură în Odesa. Doar sinceritate. Și acum ce se întâmplă? Bombe împotriva Odesei? Artilerie împotriva Odesei? Rachete împotriva Odesei?”

Liderul ucrainean a mai declarat: „Va fi o crimă de război. Va fi o crimă istorică”. Invadatorii ruși au reușit să cucerească orașul Herson și să asedieze portul Mariupol, dar Odesa a fost până acum cruțată.

În Odesa trăiesc un milion de oameni. În acest oraș de pe coasta sudică a Ucrainei se găsesc vorbitori atât de ucraineană, cât și de rusă. Totodată, trăiesc și minorități bulgare și evreiești.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!