Zelenski retrage soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a hotărât să retragă forțele ucrainene de menținere a păcii din toate misiunile de pe mapamond.

Zelenski a hotărât ca soldații ucraineni aflați în misiuni de menținere a păcii în alte părți ale lumii să se alăture eforturilor de apărare a Ucrainei împotriva invadatorilor ruși.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram decretul prin care președintele ucrainean dispune această măsură.

„Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume”, a explicat legislativul de la Kiev, citat de Agerpres și Digi24. „Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului”. Decretul nu a fost încă publicat pe site-ul oficial al președinției ucrainene.

Pe pagina de internet a Reprezentanței permanente a Ucrainei la ONU se arată că Ucraina contribuie la misiunile Națiunilor Unite de menținere a păcii din 1992.

Citește și: Patriarhul Daniel, apel către credincioși să ajute în continuare refugiații din Ucraina

Citește și: O familie din Moscova lăsată fără curent, după ce copilul lor de 12 ani a strigat „Glorie Ucrainei” la școală

Citește și: Bătaie și umilință pentru o protestatară din Moscova: „Va fi o vânătaie mică, stai liniștită!”

Citește și: Rusia susține că este gata să oprească invazia „în orice moment”. Ce condiții impune Ucrainei

„Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii – militari cu pregătire înaltă – din toate misiunile din lume”, arată adjunctul șefului administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Sibiga, pe pagina sa de Facebook. „Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse”.

Andrii Sibiga a postat și o fotografie cu decretul în cauză, spunând că documentul intră în vigoare atunci când este publicat. Forțele armate ucrainene participă la operațiuni de menținere a păcii în șase zone din lume: Republica Democratică Congo, Sudanul de Sud, Cipru, Kosovo, Abyei și Mali, conform EFE.

În Kosovo se află 40 de militari ucraineni, în Republica Democrată Congo se află 13 soldați ucraineni, iar în Republica Coasta de Fildeș 56 de persoane, după cum arată Ukrainska Pravda.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!