O familie din Moscova lăsată fără curent, după ce copilul lor de 12 ani a strigat „Glorie Ucrainei” la școală

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 10:35

Un copil de 12 ani din Moscova, Rusia, a strigat „Glorie Ucrainei” pe holul școlii, iar consecințeșe au început să apară imediat.

Kirilo, un băiat de 12 ani cu origini ucrainene, aflat în clasa a șasea la o școală din Moscova, a cerut detalii despre așa-numita „operațiune specială” a Rusiei. Ulterior, în pauză, a strigat „Glorie Ucrainei” pe coridor. Poliția s-a prezentat acasă la familia „disidentului”, potrivit Novaia Gazeta. Părinții au fost chemați la interogatoriu și s-au trezit cu curentul oprit.

„Am vrut să știu de ce a început Putin o operațiune specială (n.r. băiatul a spus „război”, dar în mass-media din Rusia este interzisă folosirea acestui cuvânt)”, a povestit copilul, citat de Libertatea. Răspunsul profesorului ar fi fost că „dacă trupele noastre s-ar opri la jumătatea drumului, agresiunea Ucrainei ar continua”.

Băiatul a mai zis: „Am mai întrebat cine a început așa ceva și când se va termina totul? Am primit răspunsul că Ucraina a început și se va termina când Ucraina va capitula”. Mai mult, copilul a avut prezența de spirit de a înțelege propaganda rusă. „Cred că profesorul greșește”, a adăugat Kirilo. „Ni se spune că poporul din Ucraina a fost spălat pe creier, mi se pare că aici, la noi, ne-a fost spălat creierul”.

Citește și: Bătaie și umilință pentru o protestatară din Moscova: „Va fi o vânătaie mică, stai liniștită!”

Citește și: Patriarhul Daniel, apel către credincioși să ajute în continuare refugiații din Ucraina

Citește și: Rusia susține că este gata să oprească invazia „în orice moment”. Ce condiții impune Ucrainei

Citește și: Controverse după ce un politician a făcut remarci sexiste despre ucrainence: „Nici coada celui mai bun club de noapte din Brazilia nu se apropie de coada refugiaților”

Ulterior, mama lui Kirilo, Natalia, a spus că a primit un apel pe WhatsApp de la un număr necunoscut, fiind invitată să vorbească cu poliția despre copilul ei. Ea a refuzat și a solicitat o citație oficială. Mai mult, conducerea școlii i-a transmis femeii că inspectoratul vrea să discute cu băiatul în prezența familiei.

O zi mai târziu, Natalia a cerut transferarea copilului la o altă școală, pe motiv că „băiatul este presat și se creează condiții insuportabile pentru educație”.

Doi polițiști au venit și la apartamentul lor. Kirilo se afla singur acasă și nu le-a deschis. Imediat după, curentul a fost oprit în apartament, iar agenții au lăsat o citație pentru interogatoriu.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!