Patriarhul Daniel, apel către credincioși să ajute în continuare refugiații din Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 18:27

Patriarhul Daniel face un apel către credincioșii din România, mulțumindu-le pentru ajutorul oferit refugiaților din Ucraina și îndemnându-i să continue.

Luni, 7 martie, preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj prin care amintește românilor că în continuare este necesară ajutorarea refugiaților ucraineni care tranzitează România sau care decid să rămână aici o vreme.

„Suntem chemaţi să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu ca să înceteze războiul şi să fie pace, pentru ca refugiaţii să poată reveni în patria lor”, a zis Patriarhul Daniel, în mesajul transmis de Patriarhia Română, citat de Libertatea. „Mai ales acum, în timpul Postului Sfintelor Paşti, când rugăciunea stăruitoare susţine pocăinţa sinceră pentru păcate şi face postul roditor de smerenie, pace şi bunătate, este necesar să cultivăm pacea inimii noastre şi să ne rugăm pentru pacea între popoare”.

Patriarhul Daniel a mai amintit credincioșilor că „violenţa militară din război nu trebuie imitată prin violenţă verbală, prin atac la persoană sau denigrare”. Acesta a zis: „Dacă în slujbele ortodoxe ni se oferă adesea binecuvântarea «Pace tuturor», este necesar ca această pace să o facem prezentă şi roditoare în Biserică, în familie, în societate şi în relaţiile dintre popoare, spre slava Preasfintei Treimi şi binele omenirii”.

Citește și: Rusia susține că este gata să oprească invazia „în orice moment”. Ce condiții impune Ucrainei

Citește și: Controverse după ce un politician a făcut remarci sexiste despre ucrainence: „Nici coada celui mai bun club de noapte din Brazilia nu se apropie de coada refugiaților”

Citește și: Zelenski, mesaj puternic pentru soldații ruși care atacă Ucraina: „Nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ pentru voi, cu excepția mormântului”

Citește și: Ultimul post TV independent din Rusia, închis. Jurnaliștii, în lacrimi înainte ca Putin să închidă postul

Totodată, Patriarhul Daniel a mai menționat că Patriarhia Română a acționat cu „maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent şi a făcut apel la rugăciune şi solidaritate pentru sprijinirea și ajutorarea cetățenilor ucraineni refugiați în România din cauza războiului”.

Biserica Ortodoxă a României a organizat mai multe acțiuni de ajutorare a refugiaților din Ucraina. „În ultimele zile, sute de mii de ucraineni au intrat în ţara noastră, fugind din calea războiului”, a spus Patriarhul Daniel. „Aceştia au fost întâmpinați încă de la intrarea lor în România cu multă compasiune, prietenie şi solidaritate de reprezentați ai eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române, care le-au oferit ajutorul”.

Patriarhul BOR a mulțumit atât credincioșilor, cât și eparhiilor de la granița cu Ucraina. „Patriarhia Română mulţumeşte tuturor eparhiilor care au răspuns la apelul ei de cooperare frăţească şi contribuie în continuare la ajutorarea refugiaților ucraineni”, a menționat el. „În mod deosebit, mulţumim eparhiilor aflate la granița cu Ucraina: Mitropolia Basarabiei, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, şi Episcopia Tulcii”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!