Ultimul post TV independent din Rusia, închis. Jurnaliștii, în lacrimi înainte ca Putin să închidă postul

De Unica.ro, pe

Ultimul post TV independent din Rusia și-a suspendat activitatea, în contextul în care mass media rusă nu mai are voie să răspândească altceva în afară de propagandă.

Postul rusesc independent TV Rain (Dojdi în limba rusă) și-a suspendat activitatea după ce a fost blocat de Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Federația Rusă – n. red) la cererea Procuraturii Generale din Moscova.

Anunțul a venit de la directorul general al postului de televiziune și prezentatoarea Natalia Sindeeva. Jurnaliștii postului de televiziune și-au luat rămas-bun cu lacrimi în ochi de la telespectatori.

„Am decis să suspendăm temporar activitatea postului”, a declarat Natalia Sindeeva, după ce a prezentat ultimul buletin de știri, citată de Digi24. „Cuvântul cheie e «temporar». Avem nevoie de timp să înțelegem cum să lucrăm mai departe. Pentru că lucrul nostru devine aproape imposibil. Sau trebuie să relatăm despre expoziții minunate, artificii. Sperăm că vom reveni, dar cum și unde încă nu știm. Trebuie să ne gândim cum să păstrăm ceea ce am construit ani de zile”.

Citește și: Așa arată propaganda rusă: „Ucraina își bombardează proprii locuitori și minte Occidentul”

Citește și: Filosoful Andrei Pleșu nu îi condamnă pe cetățenii ruși: „Nouă cât ne-a trebuit să ne revoltăm?!”

Citește și: Teodor Chirica, expert în energie nucleară: „Un accident de tipul Cernobîl nu mai este posibil în prezent”

Citește și: Vot masiv la ONU pentru ancheta împotriva Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului. Singura țară care nu a fost de acord

Și Denis Kataev, producător și prezentator la TV Rain, a spus: „Vine o nouă eră și o nouă pagină în istorie. Această pagină a fost deja întoarsă, dar cu prețul vieții multor oameni, a vărsărilor de sânge și a distrugerii multor destine. O nouă epocă va veni. Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară”.

La rândul său, corespondentul TV Rain Mihail Șeveliov, s-a plâns de faptul că nu li se dă voie să vorbească despre realitatea războiului. „Vreau ca toți să înțeleagă și să nu uite de ce suntem nevoiți să luăm această decizie”, a explicat el. „Pentru că ni se interzice să numim războiul – război, să relatăm despre cei care mor și să ne facem munca și să povestim despre ororile care se întâmplă. Nu războiului”.

Jurnaliștii și-au luat rămas bun de la colegi și telespectatori timp de o oră, iar mesajul lor final a fost „No pasaran” („Nu războiului”). Întreaga echipă a părăsit platoul, și la final au fost difuzate imagini din baletul „Lacul Lebedelor”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!