Așa arată propaganda rusă: „Ucraina își bombardează proprii locuitori și minte Occidentul”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 martie 2022, 16:17

Dacă restul lumii prezintă realitatea invaziei Rusiei în Ucraina, televiziunea rusă prezintă cu totul altceva.

Atunci când televiziunile lumii deschideau buletinele de știri cu informații despre atacul asupra turnului de televiziune din Kiev și despre atacurile cu rachete de la Harkov, televiziunea rusă anunța că Ucraina își bombardează propriile orașe și că armata rusă de fapt apără ucrainenii de „amenințarea Occidentului”, după cum arată BBC.

Chanel One este un post controlat de statul rus, fiind unul dintre cele mai populare în rândul populației de acolo. În dimineața de marți, matinalul a fost întrerupt „din cauza unor evenimente binecunoscute”. Știrile controlate de statul rus au sugerat că rapoartele despre forțele ucrainene care distrug echipamentul militar rusesc ar fi false și menită să inducă „în eroare telespectatorii fără experiență”.

„Pe internet continuă să circule filmări care nu pot fi descrise ca fiind altceva decât false”, a arătat prezentatorul, citat de Libertatea. Spectatorilor le sunt arătate fotografii descrise drept „manipulări virtuale nesofisticate”.

Citește și: Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

Citește și: Prințul Charles a numit invadarea Ucrainei o „agresiune brutală”

Citește și: Fostul președinte rus critică sancțiunile aduse Rusiei: „Războaiele economice s-au transformat destul de des în războaie reale”

Citește și: Putin, avertizat de guvernul britanic că ar putea fi urmărit penal pentru crime de război și crime împotriva umanității

Totodată, buletinul postului de televiziune NTV, deținut de o filială a Gazprom, firmă controlată de stat, forțele ucrainene sunt acuzate de crime de război în regiunea Donbas. Prezentatorul se referă la rebelii susținuți de Moscova, care dețin controlul regiunilor Donețk și Lugansk de la intervenția Rusiei în estul Ucrainei din 2014.

Similar, pe Channel One și pe Rossiya 1 (un alt post controlat de stat), forțele Ucrainei sunt acuzate de crime de război în regiunea Donbas. Televiziunile propagandiste susțin că amenințarea la adresa civililor din Ucraina nu vine de la forțele ruse, ci de la „naționaliștii ucraineni”.

Pe Rossiya 1, prezentatorul mai spune despre ucraineni: „Ei folosesc civilii ca scut uman, poziționând în mod deliberat sisteme de lovitură în zone rezidențiale și intensificând bombardarea orașelor din Donbas”.

Nicio televiziune nu menționează pierderile de viață din partea Rusiei, deși autoritățile din Ucraina au raportat distrugerea a 5.300 de trupe rusești, potrivit New York Times.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!