Fostul președinte rus critică sancțiunile aduse Rusiei: „Războaiele economice s-au transformat destul de des în războaie reale”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 12:55

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a criticat sancțiunile aduse Rusiei de către autoritățile din Vest.

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al țării, i-a răspuns marți ministrului francez al economiei, Bruno Le Maire, care a spus că sancțiunile occidentale vor duce la „prăbușirea economiei Rusiei”.

Dmitri Medvedev a scris pe pagina lui de Twitter: „Astăzi, un ministru francez a spus că au declarat război economic Rusiei. Aveți grijă cum vorbiți, domnilor! Și nu uitați că în istoria omenirii, războaiele economice s-au transformat destul de des în războaie reale”.

Ministrul francez despre care a vorbit Dmitri Medvevev este ministrul Economiei, Brono Le Maire. Acesta a spus marți că sancțiunile economice impuse Rusiei vor avea un efect devastator. El a spus pentru postul public de radio Franceinfo: „Vom provoca prăbușirea economiei rusești”.

Citește și: Cum se resimt sancțiunile împotriva Moscovei asupra rușilor de rând: „Rusia se transformă în Coreea de Nord”

Citește și: Putin, avertizat de guvernul britanic că ar putea fi urmărit penal pentru crime de război și crime împotriva umanității

Citește și: Putin ar fi trimis la Kiev mercenari din Africa pentru a-l asasina pe președintele Zelenski

Citește și: Mărturiile soldaților ruși capturați în Ucraina: „Când ne-au trimis, ne-au spus că mergem ca pacifiști”

Le Maire a mai spus că poporul rus va avea de suferit din cauza sancțiunilor, adăugând că „nu există o altă variantă” și că vestul va livra „un război economic și financiar total Rusiei”.

„Raportul de forță economică și financiară este total în favoarea Uniunii Europene, care este pe punctul de a descoperi puterea sa economică”, a spus ministrul francez. „Îl vizăm pe Vladimir Putin, îi vizăm pe oligarhi, dar noi vizăm, de asemenea, toată economia Rusiei”.

Milioane de ruși resimt deja efectele sancțiunilor economice impuse de Vest față de Federația Rusă, după invadarea Ucrainei. Rubla se prăbușește, ratele dobânzilor cresc, iar rușii nu mai pot folosi cardurile pentru a plăti.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!