Putin ar fi trimis la Kiev mercenari din Africa pentru a-l asasina pe președintele Zelenski

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 14:46

Peste 400 de mercenari ruși operează în Kiev, la ordinele lui Vladimir Putin, printre altele și pentru a-l asasina pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și membrii guvernului său.

Scopul este de a pregăti terenul pentru Moscova să preia controlul cu forța în Ucraina, potrivit informațiilor transmise de publicația britanică The Times, citată de Digi24.

Cu cinci săptămâni în urmă, Grupul Wagner, condus de un aliat al lui Putin, ar fi adus mercenari din Africa, cu scopul de a „decapita” administrația Zelenski în schimbul unei sume considerabile de bani.

Informația a ajuns la urechile oficialilor din guvernul ucrainean sâmbătă. Câteva ore mai târziu, Kievul a decretat o interdicție strictă de circulație, de 36 de ore, pentru a putea găsi sabotorii ruși din oraș, după cum relatează Agerpres.

Civilii au fost avertizați că, dacă vor fi văzuți pe străzi în intervalul orar 17:00 – 07:00, vor fi considerați agenți ai Kremlinului și riscă să fie „lichidați” dacă părăsesc casele sau adăposturile. O sursă apropiată activităților Grupului Wagner a dezvăluit că în Ucraina au sosit în luna ianuarie între 2.000 și 4.000 de mercenari.

O parte dintre mercenarii trimiși au fost trimiși în regiunile din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, pe când alți 400 au intrat din Belarus și au mers spre capitală, Kiev. O sursă apropiată de înalții comandanți ai Grupului Wagner a spus că mercenarii au fost informați că Putin vrea o scurtă pauză de fațadă, pentru a demonstra că negociază cu Zelenski, dar că dictatorul rus i-ar fi asigurat pe aceștia că demersul este o păcăleală și că nu va ajunge la vreun acord.

Citește și: Cum poți ajuta Ucraina

Citește și: Președintele Ucrainei și liderii de la Kiev, mesaj din miezul asediului: „Suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”

Citește și: Sacrificiu suprem: un inginer din armata Ucrainei a aruncat în aer podul pe care se afla, pentru a opri tancurile rusești

Citește și: Poveștile cutremurătoare ale refugiaților din Ucraina. Un copil de 13 ani, al cărui tată a rămas în urmă: „Și eu aș fi făcut la fel”

Mercenarii ar aștepta în momentul de față un semnal de la Kremlin. Li s-au promis sume considerabile de bani dacă își îndeplinesc misiunea în următoarele zile, precum și protecție pentru a părăsi Ucraina înainte de finalul săptămânii.

Pe lista de asasinare a mercenarilor nu se află doar Volodimir Zelenski, ci și alte 23 de persoane, printre care premierul, întregul cabinet de miniștri, primarul Kievului, Vitali Kliciko și fratele lui, Vladimir.

Mercenarii lui Putin susțin că știu unde se află președintele și membrii guvernului său în Kiev, și că îi pot localiza pe aceștia prin intermediul telefoanelor mobile. Richard Barrons, fost comandant al forțelor armate britanice, a spus despre aceștia: „Sunt foarte eficienţi. Apar de nicăieri, fac lucruri foarte violente şi apoi dispar din nou, fără să fie clar cine anume a fost de vină. Nu au o legătură directă cu guvernul rus şi, prin urmare, o pot nega”.

Mai mult, sursele contactate de The Times au arătat că Grupul Wagner a fost informat de invazia Ucrainei din decembrie 2021, încă dinainte ca armata rusă să fie informată de plan.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!