Zelenski, mesaj puternic pentru soldații ruși care atacă Ucraina: „Nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ pentru voi, cu excepția mormântului”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis în seara de duminică un nou mesaj puternic despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia.

Zelenski a spus că „Dumnezeu nu va ierta” suferințele prin care trec ucrainenii din cauza rușilor, susținând că va veni și „o Zi a Judecății”. Mesajul său, transmis pe pagina lui de Facebook și la televizor, se extinde pe aproximativ șapte minute.

„Astăzi este Duminica Iertării”, se arată în postarea lui Zelenski, citată de Libertatea. „Dar nu vom ierta sute și sute de victime. Mii și mii de suferințe. Și Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Nu. Și în loc de Iertare, va fi o Zi a Judecății”.

Zelenski a spus că țara lui va urmări până în mormânt trupele rusești care comit crime de război, și a ținut să sublinieze că Rusia va trebui să plătească pentru „crimele deliberate” comise în Ucraina, după cum arată BBC.

„Nu vom ierta”, a zis președintele ucrainean. „Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război pe pământul nostru. Nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ pentru voi (n. red. – militarii ruși), cu excepția mormântului”.

Citește și: Ultimul post TV independent din Rusia, închis. Jurnaliștii, în lacrimi înainte ca Putin să închidă postul

Citește și: Filosoful Andrei Pleșu nu îi condamnă pe cetățenii ruși: „Nouă cât ne-a trebuit să ne revoltăm?!”

Citește și: Vot masiv la ONU pentru ancheta împotriva Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului. Singura țară care nu a fost de acord

Citește și: Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Zelenski a mai spus că Rusia nu este nici pe aproape de a termina războiul sângeros din Ucraina: „Se pare că tot ce au făcut deja militarii ruși nu este încă suficient pentru ei. Nu sunt suficiente destine distruse. Vieți mutilate. Vor să ucidă și mai mult”.

Președintele ucrainean a cerut liderilor din Occident să ia măsuri mai ferme împotriva Moscovei, motivând că „îndrăzneala agresorului este un semnal clar pentru Occident că sancțiunile împotriva Rusiei nu sunt suficiente”.

Declarațiile lui Zelenski vin în contextul în care duminică, 6 martie, au fost uciși opt civili din orașul ucrainean Irpin, din apropierea Kievului. Printre victime s-a numărat și o familie de patru persoane (cu doi copii), care a murit când soldații ruși au deschis focul asupra celor care încercau să fugă din oraș cu autobuzele.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!