Paradele gay, motivul bizar oferit de Patriarhul Kiril al Rusiei pentru invadarea Ucrainei

De Unica.ro, pe

Patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoze Ruse, a discutat într-o predică motivul pentru operațiunile militare din Ucraina.

Deși nu a susținut direct agresiunile armatei ruse, Patriarhul Kiril a adus argumente în sprijinul războiului. El a spus că ce se întâmplă acum în Ucraina este doar „începutul ostilităților”. Mai mult, a explicat că ostilitățile se datorează unei anumite forțe, care ar încerca de opt ani să distrugă valorile din societate.

Patriarhul rus susține că „există o respingere, o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind a reprezenta puterea mondială”.

El a mai adăugat, citat de bani.md și ziare.com: „Astăzi există un test de loialitate a acestei puteri, un permis de trecere în acea lume a fericirii, o lume a consumului excedent, lumea libertăţii vizibile”.

Citește și: Zelenski amenință că va „ucide pe nenorociții” care au omorât o familie cu doi copii, în timp ce fugeau de război

Citește și: Șeful NATO: „Vom proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”

Citește și: O familie din Moscova lăsată fără curent, după ce copilul lor de 12 ani a strigat „Glorie Ucrainei” la școală

Citește și: Bătaie și umilință pentru o protestatară din Moscova: „Va fi o vânătaie mică, stai liniștită!”

„Știți ce fel de test este acesta?” a declarat Patriarhul Rusiei. „Este un test simplu și grav. Paradele gay. Solicitările de a organiza parade gay reprezintă testul de loialitate față de acea putere mondială. Noi știm că dacă oamenii sau țările resping aceste solicitări, nu intră în această lume, ei devin străini”.

Filosoful Andrei Pleșu, unul dintre disidenții români dinainte de 1989, a vorbit despre mesajul controversat transmis de Kiril, cum că oricine nu este pro-Rusia este „omul diavolului”.

„Patriarhia Română are meritul de a-și fi declarat oficial solidaritatea cu victimile războiului nedrept provocat de Rusia și de a cere drept-credincioșilor să inițieze frățești acte de caritate”, a zis el. El a continuat, spunând că se aștepta să audă o replică și la declarația Patriarhului Kiril de la Moscova, care susține că cine nu este pro-Rusia (în viziunea lui Putin) este „omul diavolului”.

Foto Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!