Animalele de la grădina zoologică din Harkov vor fi eutanasiate, după ce soldații ruși le-au distrus habitatul

De Unica.ro, pe

Ororile devastatoare lăsate de armata rusă în Ucraina se extind pe multe planuri, afectând inclusiv ființele necuvântătoare.

Parlamentarul ucrainean Oleksandr Feldman a povestit cum trupele rusești au distrus complet ecopark-ul din Harkov. Drept rezultat, leii și alte feline mari care erau găzduite acolo urmează să fie eutanasiate. Ele ar putea să pună în pericol viețile oamenilor dacă scapă din habitat, după cum relatează Nexta.

„Cea mai mare problemă o reprezintă prădătorii mari”, a explicat Feldman, potrivit Libertatea. „Gardurile lor își păstrează în mod miraculos integritatea, dar cu încă un bombardament leii, tigrii, urșii, speriați, s-ar putea să fie liberi și să plece spre Harkov sau spre satele din apropiere. Nu putem permite asta”.

O decizie cu privire la eutanasierea tigrilor și leilor va fi luată la finalul zilei, potrivit oficialului ucrainean. Nexta a scris pe Twitter: „Prim-ministrul Oleksandr Feldman a spus că trupele ruse au distrus aproape complet ecopark-ul din Harkov. Astăzi, până la finalul zilei, va fi luată o decizie cu privire la eutanasierea tigrilor și leilor, pentru că le-a fost distrus habitatul”.

Citește și: Joe Biden, despre Vladimir Putin: „Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”

Citește și: Tot mai mulți jurnaliști ucraineni sunt răpiți și torturați de armata rusă

Citește și: Comisia Europeană a înființat o echipă de anchetă pentru masacrul de la Bucha

Citește și: Zelenski, în vizită la Bucha. Ce a spus despre negocierile de pace cu Rusia

Cu două săptămâni în urmă, soldații ruși au ucis doi îngrijitori ai acestui ecopark, chiar atunci când ei încercau să dea mâncare la animale. În acest loc trăiesc multe animale, cum ar fi broaște țestoase, papagali, canguri, lupi, urși, tigri și lei, conform BBC. Peste 2.000 de exemplare erau adăpostite, pe o suprafață de 150 de hectare.

Când invazia rusă asupra Ucrainei, bombardamentele ruse au spart mai multe panouri de sticlă a unor țarcuri, iar animalele din acele țarcuri au fugit. Cu excepția unor câini sălbatici, toate animalele au fost găsite.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!