Zelenski, în vizită la Bucha. Ce a spus despre negocierile de pace cu Rusia

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat orașul Bucha, de lângă Kiev, și a vorbit despre negocierile de pace cu Rusia.

După retragerea trupelor ruse din Bucha, au ieșit la iveală și mai multe atrocități la care au fost supuși civilii ucraineni de către trupele ruse. Pe o stradă de acolo au fost găsite cadavrele a cel puțin 20 de civili, potrivit relatărilor făcute de jurnaliștii internaționali și trupele ucrainene.

Unii oameni au fost uciși în timp ce mergeau cu bicicleta, alții au căzut lângă mașini perforate de gloanțe. Unii civili au fost găsiți cu mâinile legate la spate, împușcați în cap. Totodată, primarul din Bucha, Anatoly Fedoruk, a spus că 280 de cadavre au fost îngropate în gropi comune din oraș.

Zelenski a vizitat Bucha și a discutat cu localnicii, reiterând cu această ocazie acuzațiile că Rusia a comis crime de război și un adevărat genocid în Ucraina.

Citește și: România prin ochii unei refugiate din Ucraina: „Îmi vine să spun mulțumesc la fiecare pas”

Citește și: Zelenski, temeri cu privire la un atac nuclear al Rusiei: „Nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma”

Citește și: Cum crede o profesoară de istorie din SUA că se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Istoria nu se repetă. Rimează, dar nu ia niciodată exact aceeași formă”

Citește și: Fost comandant NATO: „Atât timp că Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”

Când un corespondent BBC l-a întrebat pe președintele ucrainean dacă mai pot continua discuțiile de pace cu reprezentanții Moscovei în aceste condiții, el a răspuns, citat de Libertatea: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolului 21. Vom continua eforturile diplomatic și militar”.

Procurorii ucraineni susțin că au descoperit până la 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. Liderii internaționali condamnă ororile la care au fost supuși oamenii nevinovați din Bucha, cerând tragerea la răspundere a Moscovei. Liderii mai sus menționați au folosit cuvinte precum „atrocități”, „masacru” și „genocid” pentru a descrie imaginile din Bucha.

Între timp, Rusia continuă propaganda masivă, respingând orice responsabilitate pentru atrocitățile pe care armata sa le-a comis. Autoritățile ruse susțin că imaginile ar fi fost prelucrare și că reprezintă „o provocare” din partea Ucrainei.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!