Fost comandant NATO: „Atât timp că Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”

De Unica.ro, pe

Un fost comandant NATO a declarat că pacea nu poate fi o opțiune în Europa atât timp cât Putin este la putere.

Miercuri, Sir Richard Shireff, fost comandant suprem adjunct al NATO în Europa, l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin un „autocrat pătat de sânge”, după cum relatează BBC.

Sir Richard Shireff are acum 66 de ani, și a fost comandant în perioada 2011-2014. Fostul comandant NATO a spus că, asemeni majorității oamenilor, este sceptic cu privire la angajamentul Rusiei de a reduce „drastic” atacurile asupra Kievului și Cernihivului.

Rusia a anunțat, în urma negocierilor de pace din Turcia, că își va „reduce drastic activitatea” militară din jurul Kievului și Cernihivului, potrivit The Guardian și BBC. „Este în mâinile ambelor părți să oprească această tragedie”, a explicat președintele turc Recep Erdogan.

Citește și: Risc de explozie a unor muniții în zona Cernobîl. Ucraina cere trupelor ruse să se retragă

Citește și: Oligarhul rus care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline: „Nici măcar nu pot să scot pe cineva la restaurant”

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că „nu există un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”

Citește și: Runda de negocieri Rusia-Ucraina din Turcia s-a încheiat. Care sunt concluziile

„Aceasta este aproape sigur o recunoaștere a faptului că încercarea de a avansa pe mai multe axe a eșuat și cel mai probabil va reprezenta o concentrare a forței într-o altă zonă”, a zis Shireff, citat de Libertatea. „De asemenea, nu aș exclude o formă de înșelăciune”.

Shireff a spus, fără menajamente, că „atât timp că Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”. Mai mult, el a subliniat că este important ca NATO să se asigure că războiul cu Rusia „rămâne unul rece și nu un război fierbinte”.

Fostul comandant a spus că NATO se pregătește pentru războiu din toate punctele de vedere. „Nu vedem încă această creștere a capacității NATO, care cred că va fi esențială dacă NATO va împiedica orice altă agresiune”, a zis el.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!