Zelenski, temeri cu privire la un atac nuclear al Rusiei: „Nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma”

De Unica.ro, pe

Volodimir Zelenski se teme că războiul stârnit de Rusia ar putea duce la conflicte și între alte țări, dar și la un război nuclear.

Joi, președintele Ucrainei a vorbit în fața parlamentului Australiei, spunând că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru greșelile făcute. El a vorbit despre posibilitatea ca alte țări să se simtă încurajate să declanșeze războaie împotriva statelor vecine, dacă Moscova nu va fi pedepsită, după cum relatează Reuters.

Zelenski a cerut sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Mai mult, el a sugerat că anii întregi în care Moscova nu a reușit să dețină puterea la nivel global au dus la decizia de a ataca Ucraina.

„Dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem Rusia la răspundere, atunci alte țări ale lumii care așteaptă cu nerăbdare un război similar împotriva vecinilor lor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile și pentru ele”, a transmis președintele Ucrainei în parlamentul Australiei, într-o intervenție video.

Citește și: Dialog incredibil între un soldat rus care a jefuit o casă din Ucraina și soția lui: „Am furat niște produse cosmetice pentru tine de aici. Adidașii sunt de damă, sunt de firmă”

Citește și: Reacția rușilor la dispariția Instagram din Rusia: „Am creat Grustnogram pentru a ne întrista împreună și pentru a ne sprijini reciproc”

Citește și: Cum crede o profesoară de istorie din SUA că se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Istoria nu se repetă. Rimează, dar nu ia niciodată exact aceeași formă”

Citește și: Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

În contextul acestui război, Australia și alți aliați occidentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la limbajul tot mai agresiv adoptat de China față de Taiwan, stat a cărui independență o contestă.

Zelenski a mai spus, citat de Libertatea: „Soarta securităţii globale este decisă acum. Nimeni nu poate reuşi să câştige… nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma dacă se folosesc armele nucleare”.

Până acum, Australia a furnizat Ucrainei echipament defensiv și ajutoare umanitare. Totodată, a interzis exporturile de bauxită și de oxid de aluminiu către Rusia. Mai mult, a sancționat 443 de persoane (printre care se numără și oameni de afaceri apropiați președintelui rus Vladimir Putin) și 33 de entități (printre care și cea mai mare parte a sectorului bancar al Rusiei).

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!