Joe Biden, despre Vladimir Putin: „Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”

De Unica.ro, pe

Președintele american Joe Biden a făcut noi declarații tăioase la adresa lui Vladimir Putin, numindu-l o „brută”.

Declarațiile lui au fost făcut în contextul în care în urma retragerii forțelor militare ruse din Bucha au fost descoperite și mai multe orori ale războiului început de Rusia.

Pe o stradă de acolo au fost găsite cadavrele a cel puțin 20 de civili, potrivit relatărilor făcute de jurnaliștii internaționali și trupele ucrainene din Bucha. Unii civili au fost găsiți cu mâinile legate la spate, împușcați în cap. Primarul din Bucha, Anatoly Fedoruk, a spus că 280 de cadavre au fost îngropate în gropi comune din oraș.

„S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război”, a spus Joe Biden, care a spus că vrea să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. „Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru arată că este un criminal de război”.

Citește și: Tot mai mulți jurnaliști ucraineni sunt răpiți și torturați de armata rusă

Citește și: Comisia Europeană a înființat o echipă de anchetă pentru masacrul de la Bucha

Citește și: Zelenski, în vizită la Bucha. Ce a spus despre negocierile de pace cu Rusia

Citește și: România prin ochii unei refugiate din Ucraina: „Îmi vine să spun mulțumesc la fiecare pas”

El a mai declarat pentru reporterii care l-au întâmpinat la aterizarea la Washington DC: „Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război. Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”.

Președintele american a fost întrebat dacă crimele comise în Bucha justifică situația unui genocid, la care el a răspuns: „Nu. Cred că este o crimă de război”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în Bucha și a discutat cu localnicii de acolo, amintind că Rusia a comis un adevărat genocid în Ucraina. Întrebat fiind de un corespondent BBC dacă mai pot continua discuțiile de pace cu reprezentanții Moscovei în aceste condiții, Zelenski a răspuns, potrivit Libertatea: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolului 21. Vom continua eforturile diplomatic și militar”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!