Testul de sânge care poate depista cancerul în stadiu incipient

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 septembrie 2022, 11:29

Un studiu arată că testul de sânge poate depista anumite tipuri de cancer în stadii incipiente, chiar și în lipsa simptomelor.

Testul de sânge numit Galleri depistează ADN-ul celulelor canceroase și ajută la diagnosticare înainte ca pacienții să înceapă să dezvolte simptome.

Ce rezultate a avut testul de sânge care poate depista cancerul

Studiul realizat pe 6.621 de persoane de peste 50 de ani a scos la iveală mai multe tipuri de cancer în stadiu incipient, iar aproape trei sferturi erau forme care nu ar fi fost testate în mod obișnuit, potrivit Libertatea.

Testul de sânge a detectat 19 tumori solide localizate la sân, ficat, plămâni și colon, dar și cancere ovariane și pancreatice, care sunt de obicei detectate într-un stadiu avansat și au rate de supraviețuire scăzute. Dintre tipurile de cancer identificate, 14 au fost în stadiu incipient și 26 au fost forme ale bolii nedepistate în mod obișnuit.

Citește și: Carmen Brumă dezvăluie cele 10 reguli pentru a scăpa de celulită

Gheorghe Gheorghiu, dezvăluiri din timpul relației cu Anca Țurcașiu: „Era narcisistă”

Mesajul unui medic ginecolog din România: ”Doamnelor, cancerul la sân există…”

Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Testul Galleri arată și unde este localizat cancerul

Testul Galleri mai arată și unde este localizat cancerul, iar asta ajută medicii să pregătească pacientul pentru următoarele etape.

Chiar dacă testul de sânge nu poate fi momentan aplicat la scară largă, „oferă un indiciu privind ceea ce poate rezerva viitorul, o abordare foarte diferită a screening-ului pentru cancer”, a transmis Deb Schrag, un medic care a luat parte la studiu.

Sursă foto: Shutterstock


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!