Carmen Brumă dezvăluie cele 10 reguli pentru a scăpa de celulită

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 02 iulie 2021, 16:50
Carmen Brumă este recunoscută pentru stilul de viață sănătos pe care l-a adoptat și pe care îl promovează cu fiecare ocazie. Prin urmare, se poate mândri cu o  siluetă perfectă, parcă sculptată și, cu siguranță, este invidiată de toate femeile pentru faptul că nu are strop de celulită.

Pentru că celulita este cel mai mare coșmar și dușman al femeilor și pentru că majoritatea doamnelor se confruntă cu aceasta, Carmen Brumă s-a hotărât să dezvolte subiectul pe blogul său personal și să ofere 10 sfaturi simple pentru a scăpa de inesteticul aspect de coajă de portocală:  „10 reguli simple ca să reduci sau să scapi de celulită. În fiecare an, în sezonul de plajă sau în apropierea lui, se înmulțesc întrebările referitoare la celulită. Evident că toată lumea vrea să știe cum scăpă de celulită într-un timp cât mai scurt. Am încercat să rezum mai jos câteva lucruri care să vă ajute.

Carmen Bruma

95% dintre femei au celulită, iar restul de 5% o ascund foarte bine. Celulita în stadiu avansat nu poate fi eliminată, dar poate fi estompată. De celulită nu se scăpa definitiv, ea poate să reapară în diverse etape ale vieții; înainte de ciclu, în sarcină, la menopauză , după 30 de ani etc. Celulită apare dintr-un cumul de cauze: inflamatorii, hormonale, alimentare, circulatorii (hidratarea și drenajul lichidelor). De aceea și metodele de combatere ar trebui să se adreseze tuturor cauzelor probabile și nu doar aspectului exterior. Stresul afectează echilibrul hormnal, apetitul, odihna, refacerea organismului. Este o cauză ascunsă pentru foarte multe afecțiuni, iar celulita nu face excepție.Celulita nu ține de greutate, ci de echilibrul masă musculară/grăsime și de localizarea depozitelor de grăsime. Există femei slabe cu multă celulită și femei grase cu foarte puțină celulită. Cura de slăbire drastică poate agrava celulita.

Carmen Bruma dieta silueta celulita

Pentru reducerea celulitei e necesar să respectați următoarele reguli alimentare cel puțin 6 săptămâni:

Carmen Bruma

– Eliminați complet zahărul și dulciurile ( miere, îndulcitori naturali sau artificiali). 
– Eliminați alcoolul. 
– După oră 18 mâncați doar carne slabă cu legume proaspete.
– Eliminați soia, mezelurile și prăjelile. 
– Mâncați proteine slabe la fiecare masă (min 1 gram proteină/kg corp). 
– Încercați să vă schimbați compoziția corporală în favoarea masei musculare. Faceți antrenamente de tip HIIT și variați exercițiile. 
– Nu ronțăiți între mese chiar dacă e vorba de alimente sănătoase. Limitați-vă la 3 mese principale și (eventual doar dacă simțiți nevoia) 2 gustări. 
– Beți 45 ml apă /kg corp. 
– Nu fumați! Nicotină are efect vasoconstrictor asupra capilarelor, scade circulația și drenajul limfatic la nivelul pielii și favorizează apariția celulitei. 
– Creșteți aportul de lecitină și acizi grași esențiali omega 3. În mod natural se găsesc în gălbenușul de ou, peștele gras, sardine, nuci sau puteți folosi varianta suplimentelor”, – a dezvăluit Carmen Brumă pe blogul personal.

Citește și – Simona Gherghe va avea un partener de prezentare la Acces Direct

Citește și – Dana Săvuică revine în televiziune. Va prezenta o rubrică la Pro Tv

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!