Sfatul unui medic pentru părinți: „Dacă doriţi să aveţi un Crăciun liniştit, nu mai duceţi copiii în spaţii închise”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 17:05

Medicul de familie Eduard Egri are un sfat pentru părinții care vor să se bucure de sărbători fără răceli, gripă sau COVID-19.

Medicul a amintit că în această perioadă se înmulțesc infecțiile de sezon în rândul celor mici. Tocmai de aceea, le recomandă părinților să nu mai meargă cu copiii la mall, la locuri de joacă, în restaurante și în alte spații închise cu o săptămână înainte de sărbători.

Eduard Egri este medic de familie în Sibiu. Încă de când a început pandemia, el s-a remarcat prin mesajele postate pe Facebook, în care caută să îi facă pe oameni să conștientizeze pericolul adus de infecția cu coronavirus și importanța respectării măsurilor de protecție, precum și importanța vaccinării.

„Pentru părinţii preşcolarilor, cei de creşă sau grădiniţă”, este sfatul lui Eduard Egri, transmis pe Facebook, după cum arată Adevărul. „Dacă doriţi să aveţi un Crăciun liniştit, iar pruncii să se bucure de ce le aduce Moşul, vă recomand că în săptămâna dinaintea sărbătorilor să nu îi mai duceţi în colectivităţi”.

Citește și: Sfatul unui pediatru despre vaccinarea COVID-19 a copiilor: „Alegerea de a nu vaccina copilul va pune întotdeauna bunicul la risc”

Citește și: Ce este paxlovid, pastila anti-COVID-19 care reduce cu aproape 90% spitalizarea și decesele, eficientă împotriva Omicron

Citește și: Studiu: cum influențează obligativitatea certificatului verde cererea pentru vaccinarea anti-COVID-19

Citește și: Alexandru Rafila, mesaj către comunitatea romă: „S-a demonstrat că decesele se reduc de cel puțin 10 ori prin vaccinare”

Medicul a mai explicat: „De ce scriu toate acestea? Pentru că au început să se înmulţească destul de mult infecţiile de sezon, pentru că pruncii sunt duşi peste tot, mai ales spaţii închise cum ar fi mall-urile, locurile de joacă, etc mobilitatea este extrem de crescută, iar lunea sunt plasaţi în creşe sau la grădiniţe chiar dacă unii dintre ei nu se simt prea bine.  Aceştia din urmă devin vectori şi vor transmite mai departe virozele, streptococul sau alţi agenţi, cei pe care copilul dumneavoastră îl va lua şi se va îmbolnăvi, tocmai de sărbători”.

El a mai adăugat mesajului său: „Cum educaţie sanitară nu se mai poate face în ţara asta, iar bunul simţ este pe cale de dispariţie, singurul sfat care îmi rămâne este tocmai care l-am scris mai sus”.

Foto – 123rf.com

Vezi şi cum se poate schimba medicul de familie – procedura și actele necesare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!