Mihaela Bilic, despre dulciuri şi cura de slăbire

De Erika Chivu pe

Poţi slăbi dacă mănânci multe dulciuri? Da. Nu este imposibil. Dar este sănătos un asemenea regim? Iată ce spune dr. Mihaela Bilic despre diete şi dulciuri.
Amatorii de diete din lumea întreagă au răsuflat uşuraţi atunci când un profesor de nutriţie american, Mark Haub, a anunţat că a slăbit 12 kilograme în 10 săptămâni, mâncând numai dulciuri. El a înlocuit mesele cu nişte prăjiturele cu cremă pe care le mânca din trei în trei ore. Acestea, împreună cu chips-urile şi biscuiţii reprezentau două treimi din dieta sa. Cealaltă treime consta în pilule cu vitamine şi un shake cu proteine. Haub susţine că această dietă l-a ajutat să slăbească şi să fie mai sănătos.

De ce ar încerca cineva un asemenea regim? Nutriţionistul susţine că totul a fost un experiment menit să le arate studenţilor săi că în lupta cu kilogramele contează doar numărul de calorii consumate, şi nu conţinutul nutritiv al alimentelor.

Ştim că sună bine, dar înainte să te îndrepţi către cofetărie, află ce părere are despre o asemenea dietă dr. Mihaela Bilic, medic specialist diabet şi boli de nutriţie.

Cantitatea contează

Dr. Bilic nu neagă că se poate slăbi consumând numai dulciuri. Spune că nu există alimente bune sau rele, ci cantităţi bune sau rele. Astfel, orice aliment rău poate fi inofensiv dacă este consumat în cantităţi mici şi orice aliment sănătos poate fi periculos pentru siluetă dacă faci excese. „Şi cartofii prăjiţi sunt OK, dacă îi mănânci o dată pe săptămână, şi atunci doar cinci bucăţi”, spune specialistul, accentuând importanţa cantităţilor.

În ce priveşte dulciurile, dr. Bilic ne informează că acestea nu au cum să ne îngraşe dacă nu depăşim un anumit număr de calorii pe zi. Doctorul explică faptul că orice aliment aduce o anumită cantitate de energie, iar dacă avem grijă să consumăm toată această energie şi ceva în plus, vor rezulta kilograme pierdute. Dacă nu o consumăm pe toată, excesul se va depune sub formă de grăsime corporală.

Fiecare dintre noi poate slăbi consumând zilnic un anumit număr de calorii. Din ce anume provin aceste calorii, este decizia fiecăreia dintre noi, ne avertizează dr. Bilic. Pentru a-ţi introduce în corp 100 de calorii poţi să mănânci un baton de ciocolată, care conţine zahăr, E-uri şi grăsimi trans, sau poţi să bei jumătate de litru de lapte, care conţine calciu, proteine şi îţi hidratează organismul. Cu alte cuvinte poţi alege să consumi calorii goale, ca în experimentul menţionat la început, sau calorii care îţi aduc şi nutrienţi foarte importanţi. Decizia îţi aparţine…

Află în pagina următoare ce importanţă are cântarul în cura de slăbire şi de ce e periculos zahărul!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2