De ce e bine să mănânci lime

De Unica.ro, pe

Lime-ul (lămâia verde) este un fruct înrudit cu lămâia, utilizat în foarte multe produse alimentare, cosmetice, uleiuri, etc. Aceste citrice sunt, totuşi, destul de diferite faţă de lămâie. Iată cum îţi pot îmbunătăţi sănătatea:

Lime-ul te ajută să previi cancerul

Conţin limonin, un compus cu efect anti-cancerigen. Acesta ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancerprecum cele de piele, gură, stomac, de sân, pulmonar şi altele.

Bogate în vitamina C
Doar un sfert de cană de suc de lime conţine peste 46% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Îmbunătăţesc imunitatea
Vitamina C din lime ajută la întărirea imunităţii. Aceasta previnerăceala şi gripa şi reduce riscul de boli cronice.

Bogate în antioxidanţi
Conţin o mare sursăde fitonutrienţi şi flavonoizi cu proprietăţi antioxidante. Antioxidanţii sunt esenţiali în neutralizarea radicalilor liberi, care deteriorează celulele, ADN-ul şi cresc riscul de cancer, bolilor de inimăşi îmbătrânirea prematură.

Lime are efecte antiinflamatoare

Vitamina C şi alţi fitonutrienţi din lime au efecte anti-inflamatorii. Astfel, se reduce riscul apariţiei bolilor bazate pe inflamaţia cronică, cum este artrita, astmul şi bolile de inimă.

Previn artrita reumatoidă

În urma unui studiu făcut pe mai mult de 20.000 de persoane,s-a constatat că subiecţii care au consumat lime, au un risc de trei ori mai mic de a dezvolta artrită.

Antibiotic
Unul dintre flavonoizii găsiţi în lime au proprietăţi antibiotice puternice. Conform unor studii din Africa de Vest,s-a constatat că adăugarea acestor fructe în dietă a ajutat la reducerea apariţiei holerei.

Ochi sănătoşi
Vitamina C este esenţială pentru buna funcţionare a ochilor. Deficitul poate duce la cataractăşi la alte afecţiuni oculare. Menţinerea unui nivel optim de vitamina C, prin consumul de lime sau suc de lime, este o modalitate bună de a menţine starea de sănătate corespunzătoare ochilor.
Tu mănânci lime?
Vezi care sunt cele 5 alimente care ajuta la dezintoxicarea organismului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!